Izvor: BSC Happy
15.03.2023 u 17:09
0

MINISTARKA ĐEDOVIĆ SA HILOM: Razgovor o jačanju saradnje u energetskom sektoru

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović sastala se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom sa kojim je razgovarala o jačanju saradnje dve države u energetskom sektoru.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović sastala se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom sa kojim je razgovarala o jačanju saradnje dve države u energetskom sektoru.

Srbija se nalazi u procesu energetske tranzicije u kome intenzivno radimo na definisanju novih strateških dokumenata koji će trasirati razvoj energetskog sektora u narednim decenijama. Potrebne su nam nove investicije u energetsku infrastrukturu i proizvodne kapacitete, posebno obnovljive izvore energije, kako bismo osigurali rastuće energetske potrebe i ispoštovali standarde zaštite životne sredine, poručila je Đedović.

MINISTARKA ĐEDOVIĆ PORUČILA: Sektor rudarstva u Srbiji beleži konstantan rast proizvodnje

Ministarka je takođe dodala da su pred nama veliki projekti, koji treba da omoguće integraciju energije proizvedene iz obnovljivih izvora i povećanja udela OIE u našem energetskom miksu.

Američke kompanije zainteresovane su da učestvuju u finansiranju energetskih projekata i veoma je važno da nastavimo da produbljujemo naše odnose, kako bismo ubrzali energetsku tranziciju i obezbedili energetsku sigurnost, koja je danas jedna od najvažnijih tema na svetskom nivou.

Ambasador Hil je izrazio uverenje da će u narednom periodu saradnja SAD i Srbije u oblasti energetike biti intenzivirana i podsetio da američke kompanije imaju bogato iskustvo i tehnologije koje mogu pomoći Srbiji u procesu energetske tranzicije i obezbeđivanju energetske bezbednosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter