Izvor: HAPPY BSC
27.02.2023 u 18:54
0

MINISTARKA GOJKOVIĆ ODGOVORILA BALŠI ĐOGU: Predsednik Vučić je govorio i činio uvek mnogo toga što drugi nisu smeli ni da pomisle

Gojković: Napad na čoveka koji je lično inicirao i podržao snimanje filma Dara iz Jasenovca predstavlja zaista težak apsurd!

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković reagovala je danas na izjave reditelja Balše Đoga koji je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zabranio snimanje filma „Košare“.

– Oštro osuđujem potpuno neosnovane i duboko zlonamerne kvalifikacije i neistine koje je reditelj Balša Đogo izneo na račun predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Neverovatno je da se takve apsurdne laži upute i iznose na račun predsednika koji se lično i energično zalaže za negovanje kulture sećanja, koji je sam pokrenuo obeležavanje svih najvažnijih datuma kojima se obeležava i pamti stradanje srpskog naroda – od NATO bombardovanja SRJ, preko obeležavanja najvećeg etničkog čišćenja kakvo je operacija Oluja, do podizanja spomenika junacima sa Košara – istakla je ona.

Prema njenim rečima, ovakvi ispadi svedoče o nervozi lažnih patriota.

MINISTARKA GOJKOVIĆ POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Žene odigrale ključnu ulogu u naučnom napretku čovečanstva

– Napad na čoveka koji je istovremeno lično inicirao i podržao snimanje filma „Dara iz Jasenovca“, prvog u novijoj istoriji koji prikazuju i čuva od zaborava sećanja na sve pripadnike srpskog naroda stradale tokom genocida počinjenog na teritoriji NDH, kao i filma ”Oluja”, koji je prvi film snimljen na ovu temu, predstavlja zaista težak apsurd. Upravo je nesumnjiva ljubav prema otadžbini Srbiji ono što najupečatljivije određuje celinu njegovog političkog delovanja, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić taj koji je smeo da progovori o brojnim nepravdama kojima je bio izlozen naš narod. Predsednik Vučić je govorio i činio uvek mnogo toga što drugi nisu smeli ni da pomisle, upravo oslanjajući se na nepokolebivo uverenje u to da se nacionalni interes mora zastupati hrabro i odlučno – kazala je Gojkovićeva.

Ona je naglasila da ovakva zlonamerna dobacivanja i to u danu kada se predsednik bori za nacionalni interes samo rečito svedoče o onima koji se bave politikanstvom i dodala da treba da budu na čast onima koji se ovakvim podlim podmetanjima služe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter