Izvor: Tanjug
28.01.2023 u 11:47
0

MINISTARKA TANASKOVIĆ ISTČE: „Država će isplatiti poljoprivrednicima dodatnih 15 milijardi dinara“

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da ne postoji poljoprivredni proizvođač koji je dobio rešenje za subvencije u prošloj godini, a da nije dobio novac i navela da je za poljoprivrednike obezbeđeno dodatnih 15 milijardi dinara.

– Puno se manipulisalo prethodnih dana da sam ja obećala da će svima biti isplaćeno. Ja sam rekla da će sva sredstva biti potrošena u 2022. godini, 99,84 posto budžeta je iskorišćeno, odnosno 99,8 posto je isplaćeno subvencija, precizirala je Tanaskovićeva.

JELENA TANASKOVIĆ SASTALA SE SA BASELOM SALAHOM: Uspostavljanje sporazuma o slobodnoj trgovini glavni prioritet!

Prema rečima ministarke, to znači da su sve subvencije isplaćene sredstvima koja su bila u 2022. godini. Tanaskovićeva je dodala da postoje i oni koji su aplicirali za subvencije, a nisu dobili sredstva, a za njih je država pripremila dodatnih 15 milijardi dinara. U februaru 2023. će biti isplaćeno oko 15 odsto takvih zahteva, iako „država pravno-formalno nema obavezu da ih isplati“, konstatuje ministarka poljoprivrede.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Jelena Tanasković je pozvala poljoprivrednike da se registruju na e-agraru.

– Ideja je da poljoprivredni proizvođač transparentno zna za šta je aplicirao od subvencija u ovoj godini i da će ta sredstva u istoj godini i dobiti. To je ideja e-agrara, a sve drugo što radimo je da bi se sve ubrzalo i da im pomognemo, ističe Tanaskovićeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter