Izvor: HAPPY BSC
11.02.2023 u 21:32
0

MINISTARKA VUJOVIĆ OBIŠLA LEBANE: Zamenjena kotlarnica u Domu kulture, projekat vredan 10 miliona dinara

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je Dom kulture u Lebanu „Radan“, gde je realizovan projekat zamene kotlarnice vredan 10 miliona dinara.

Umesto kotla na lož ulje instalirana su dva kotla na pelet, čime je omogućeno efikasnije grejanje ove ustanove, uz niži stepen aerozagađenja, što i jeste jedan od prioriteta Vlade i Ministarstva.

Decenijama unazad se početak grejne sezone, pre svega zbog neadekvatnih energenata koje koriste javne ustanove, privredni subjekti i domaćinstva, negativno odrazio na kvalitet vazduha i ovo je prva grejna sezona kako funkciniše grejanje sa novim kotlom i sa zadovoljstvom mogu da vidim, ali i osetim da je realizacija ovog projekta omogućila bolji kvalitet vazduha, rekla je Vujović.

IRENA VUJOVIĆ IZJAVILA: „Ulaganje u podizanje ekoloških standarda u našoj zemlji ključni je prioritet Vlade Srbije“

Ministarka je pozvala jedinice lokalne samouprave da se prijave na konkurs za zamenu kotlova i individualnih ložišta, koji je Ministarstvo raspisalo.

Prema njenim rečima, u cilju boljeg kvaliteta vazduha, Ministarstvo je opredelilo 220.000.000 dinara za sufinansiranje zamene kotlova, 170.000.000 dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta i 100.000.000 za pošumljavanje.

Vujović je istakla da je čist vazduh i zdrava životna sredina zajednički cilj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter