Izvor: BSC Happy
21.02.2023 u 19:01
1

MINISTAR DAČIĆ I BURČU SAN: Razgovor o saradnji Srbije i NATO i bezbednosnoj situaciji na KiM!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenicom pomoćnika generalnog sekretara NATO za operacije, Burču San.

Tom prilikom, razmotrena su pitanja aktuelne saradnje Srbije i NATO, bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji i uloge NATO
vođene misije KFOR.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić upoznao je sagovornicu sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji, posebno istakavši značaj i ulogu nepristrasnog i statusno neutralnog angažmana KFOR, čiji su glavni ciljevi očuvanje mira i bezbednosti i zaštita srpskog i drugog nealbanskog stanovništva u Pokrajini.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorava: „Pripreman i organizovan pokušaj državnog udara!“

Zamenica pomoćnika generalnog sekretara NATO je istakla da Alijansa poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije i da KFOR nastavlja da obavlja povereni mandat statusno neutralno, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Konstatovan je napredak u političkom dijalogu i razmotrene su mogućnosti daljeg unapređenja saradnje Srbije i NATO, sa ciljem očuvanja mira i unapređenja stabilnosti regiona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MINISTAR DAČIĆ I BURČU SAN: Razgovor o saradnji Srbije i NATO i bezbednosnoj situaciji na KiM!”

  1. Svi koji su u vrhu srpske Vlade, uvek podnose izvestaje nekakvim „zamenicima pomoćnika“… Zar vas nije sramota da tako nisko spustate Srbiju? Koji strani vladar sreta ikoga, osim vrhovnih vodja drugih drzava?
    Niko se tako nisko ne ponasa kao tzv. srpska vlast… Dosta ponizavanja!

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter