Izvor:
04.06.2019 u 16:40
0

MIROSLAV LAJČAK: EU ima snagu da se nosi sa kosovskim pitanjem!

Dijalog Beograda i Prištine mora da vodi Evropska unija i ne bi trebalo otvarati paralelni proces sa istim ciljem, izjavio je danas u Beogradu ministar spoljnih poslova Slovačke i predsedavajući OEBS Miroslav Lajčak.

– Želim da vidim EU kao lidera koji vodi procese i rešava probleme u Evropi, posebno na Balkanu koji ima prerspektivu da postane deo EU – rekao je Lajčak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem u MSP.

Navodeći da je došlo do stagnacije u dijalogu, Lajčak je rekao da ne vidi razlog da se dijalog Beograda i Prištine ne nastavi.

– Ne sumnjam u snagu i kapacitet EU da se pregovori nastave – rekao je Lajčak.

Upitan za očekivanja od samita u Parizu Lajčak je ocenio da je svaka prilika da se vode razgovori između EU i regiona Zapadnog Balkana korisna.

Lajčak je ocenio kao dobro što će i u Parizu biti pokazano interesovanje za nastavak dijaloga, što je kako je ocenio, dobra stvar.

– Želim da vidim smanjenje tenzija, nastavak dijaloga i ukidanje taksi na robu iz Srbije – kazao je Lajčak i zahvalio Srbiji na ulozi faktora stabilnosti, jer, kako je ocenio, ona u regionu još nije garantovana.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter