Izvor: Darko Zlojutro
24.04.2022 u 20:44
0

NACISTIČKA PUTINIZACIJA SRBIJE OSLEPILA JE LJUDE! PUTIN RADI PO JEVANĐELJU SMRTI KGB-a! Intervju Vuka Draškovića za HAPPY BSC otreznio je sve

Lider Srpskog pokreta obnove i proslavljeni pisac Vuk Drašković u ekskluzivnom vaskršnjem intervjuu za portal Happy BSC govori o potrebi Srbije da sedne na jednu stolicu, o greškama koje je počinio predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin, o Ukrajini kao Hirošimi većoj od Hirošime, ali i to da li će preovladati pamet u Kremlju.

Drašković za naš portal otvoreno i direktno govori o svom „ratnom ludilu“ koji je zahvatio svet, o tome da li je ludost da se u današnje vreme organizuje miting podrške Rusiji u Beogradu, kao i o zločinima Rusije u Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima Vladimir Putin se odrekao samoga sebe, a onda nam je izrecitovao pesmu Izeta Sarajlića koju svaki Srbin treba da zna.

VEROVALI ILI NE U SKUPŠTINU SRBIJE ULAZI ČAK 34 POLITIČKE STRANKE! Pogledajte kako izgleda SASTAV parlamenta i koliko koja partija ima poslanika

Vaša stranka izdala je „Programsku Deklaraciju SPO o ratu u Ukrajini“, koji je njen cilj?

– Cilj je civilizacijski i moralni. Agresijom na Ukrajinu, Rusija nije pogazila samo Povelju UN i međunarodno pravo.Počinjeni su i čine se strašni ratni zločini koje mnogi u svetu kvalifikuju i kao genocid, uništenje i ukrajinske nacije i Ukrajine kao države. SPO je prva politička stranka u Srbiji koja je usvojila i objavila dokument rezolutne osude zločina nad ukrajinskim narodom i podrške otporu koji podseća na biblijski otpor Davida Golijatu.

Napisali ste da se predsednik Rusije Vladimir Putin odrekao samog sebe kako je do toga došlo?

– Mihail Gorbačov je okončao četvorodecenijski hladni rat staljinističkog Sovjetskog Saveza sa demokratskim Zapadom. Boris Jeljcin je zabranio Komunističku partiju i pokrenuo demokratske reforme u Rusiji. Njegovog naslednika, Vladimira Putina, Zapad je dočekao raširenih ruku, sa neviđenim počastima i u Vašingtonu, i u Parizu, u Londonu, i u Berlinu, i u Rimu. Zapad je želeo novu, evropsku, Rusiju. Uz tu podršku i globalnu rusofiliju, Vladimir Putin je mogao da  lako i brzo Rusiju preobrazi u svetsku i ekonomsku i duhovnu super silu, a vojno je već to bila. Ukazala mu se bila izuzetna istorijska prilika da duše i lepote ruskih Tatjana osvoje svet i da rusko srce bude utočište za evropsku tugu, kako je govorio Fjodor Dostojevski na otkrivanju spomenika Puškinu.

Vladimir Putin ne samo da je prokockao tu priliku, nego je, umesto ka velikoj budućnosti, Rusiju poveo natraške, ka njenoj mračnoj prošlosti. Sapleli su ga KGB, ubilačka tajna policija koja je samo lakše ranjena za vladavine Gorbačova i Jeljcina, i antizapadna, antihrišćanska i u dosta čemu nacistička Ruska crkva. I sam ponikao u KGB-u, Putin je podlegao propagandi da bi zapadne slobode, demokratske institucije i vladavina zakona rusku federaciju doveli do raspada. I da je ruskom narodu urođeno da podnosi silu vlasti, diktaturu i teror kao čuvare vrhovnih državnih i nacionalnih interesa! I da je ujedinjenje “ruskog sveta”, obnova Sovjetskog Saveza, taj vrhovni interes… Poštujući to jevanđelje smrti KGB i Ruske crkve, Putin je agresiju na Ukrajinu “opravdao” time da su i Ukrajina i ukrajinska nacija “istorijska greška” koju će on da otkloni!

Može li Srbija u ovom momentu da sedi na više stolica ili se mora opredeliti?

Mora se opredeliti za jednu od ove dve “stolice”. Za svet slobode ili za diktatorske države koje su tamnica ljudske slobode. Da bude sa demokratskim Zapadom i svim njegovim manama, ili sa državama u kojima je teror jedini zakon i sudbina zastrašenih podanika pretvorenih u robove i zombije. Holokaust nad ukrajinskim narodom i odnos država prema tom velikom zločinu postavlja tvrdu granicu između dva civilizacijski suprotstavljena sveta. Uz režim u Kremlju danas su isti takvi ili srodni režimi u Belorusiji, Severnoj Koreji, Siriji, Iranu, Kini, afričkim zemljama čije samodršce čuvaju plaćenici “Vagnera”, KGB-ove legije za “specijalne operacije”. Srbija ne sme da bude u tom savezu. I ne može, ne sme da bude ni neutralna, niti može, niti sme da nesvrstavanje na stranu Zapada “pravda” istorijskim vezama Srba sa Rusijom.

Voleti Rusiju i želeti joj ono na šta Srbe upućuje baš istorija, to znači biti danas najsnažnije i najglasnije protiv zločina nad Ukrajinom, jer je to i zločin nad velikim ruskim narodom, njegovom kulturom, duhovnošću i slavnom istorijom.

Da li je Ukrajina postala ogromna Hirošima?

– Hirošima veća i od Hirošime. Pred gradovima – kosturima, pred sa zemljom sravnjenim varošima i selima, pred ljudskim leševima širom te ogromne i nesrećne države, pred masovnim grobnicama – nestaje čoveku daha, paralizuje se i misao. Nikada pravoslavne Ukrajince od pravoslavnih Ukrajinaca, u ime pravoslavne Rusije, nisu “oslobađali” čečenski džihadisti. Oni isti koji su govorili na početku Putinovog predsedničkog mandata: “Dve su vrste Rusa – Rusi u mrtvačkim sanducima i Rusi koji će biti u mrtvačkim sanducima!”

Da li je ludost u današnje vreme u Beogradu organizovati skupove podrške Rusiji?

– Ludost je blaga reč. To je bezumlje onih koji, podržavajući Putina, podržavaju svoje nedavne zločine kada je ubijana Jugoslavija. Uz njih su i mladići i devojke koji ne pamte ni Slobodana Miloševića ni njegove krvave jedinice za specijalne operacije, niti u Srbiji, čije glavne medije i skorašnju istoriju uređuju i pišu oficiri KGB i Udbe, mogu da saznaju šta je sve bilo i kako je bilo.

Šta nam treba da bi svoje zlo prekrstili u ono najbolje u nama?

– Samo jednom za poslednje dve decenije, jedna srpska televizija emitovala je dokumentarni snimak o streljanju petorice bošnjačkih dečaka, dok kaluđer Srpske crkve blagosilje zverstvo i ubice škropi “svetom vodicom”. Ta televizija nije imala nacionalnu frekvenciju, pa tu scenu užasa nije mogla da vidi sva Srbija. Oni, koji su videli, bili su šokirani i obamrli od stida. Zamislimo da RTS i druge televizije sa nacionalnim frekvencijama suoče Srbiju sa stotinama, sa hiljadama dokumentarnih scena o sličnim zločinima jednog razbojničkog režima, počinjenim u Bosni, u Hrvatskoj, u Hercegovini, na Kosovu, i širom Srbije same. Za nekoliko dana, Srbija bi se moralno preporodila. Milioni ljudi oslobodili bi se zla u sebi, zla Udbine i državne propagande koja je sakrila sve zločine i za heroje uznela zločince. Taj lek je, nažalost, još uvek, nedostupan i zabranjen. Ali, nadam se, biće i mora biti dostupan.

Da li će se Srbija naći pred izborom ili ruska gubernija ili Zapad, NATO i EU?

– Već je Srbija pred tim izborom. Nadam se da bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće biti prorok, da Srbija neće biti “ruska gubernija i rupa na evropskom ćilimu”. Kada bi se to desilo, a mnogo je danas onih koji to žele, Srbija bi, za samo nekoliko meseci, bila ekonomski i razvojno osakaćena, dramatičnije nego što je bila pod sankcijama zavedenim režimu Slobodana Miloševića. A civilizacijski i moralno Srbija bi bila osramoćena.

Ima li danas Srba koji bi istinski nosili crni flor za Ukrajinom, kao nekada za Sarajevom?

– Ima ih, ali manje nego pre tri decenije. Propagandna lobotomija nad narodom o zbivanjima devedesetih godina prošlog veka oštetila je pamćenje i onih koji su pamtili, a tada nerođenim nametnula neistine za jedine istine. Agresivna i prizemna, često i nacistička, putinizacija Srbije za poslednjih desetak godina, dodatno je oslepljivala i hipnotisala ljude. Crni flor za Ukrajinom crni je flor i za Rusijom. Danas se, i to svakoga dana, takav flor nosi samo na Cetinju. Pesnik Izet Sarajlić bio je veliki rusofil. Sedamdesetih prošlog veka, napisao je ove stihove:

Voleti Rusiju unosno nije, to je već jasno i cvrčku, hiljadu puta je unosnije voleti Staru Grčku. Sa Starom Grčkom i ženi si draži, sa Rusijom ona nikada ne zna da li će u zatvoru da te traži ili na banketu kod zvezda.

Preživeo je Sarajevo pod srpskim granatama. Izet Sarajlić danas, u to sam ubeđen, ne bi podržavao ruske granate po Ukrajini.

Pričali ste o „Putinizovanom srpskom svetu“ šta ste time poručili?

– Ništa nikome nisam poručio, jer i slepi vide da je propagandna pomama za ujedinjenjem “srpskog sveta” u razbijenoj Jugoslaviji, samo replika KGB-ovskog i Putinovog projekta o ujedinjenju “ruskog sveta” u bivšem Sovjetskom Savezu. Ideolozi “ruskog sveta” su taj program preuzeli od Adolfa Hitlera. Pod parolom ujedinjenja “nemačkog sveta”, progutao je Austriju i Austrijance, kao što Putin hoće da proguta Ukrajinu i Ukrajince, a barjaktari “srpskog sveta” da prisvoje Republiku Srpsku i Crnu Goru.

Ima li nade da će se u Kremlju probuditi savest?

Nadam se preokretu u Kremlju, a strepim da ga skoro neće biti. Putin mora da pobedi, a Ukrajina ne sme da izgubi. I za Ajnštajna je ovo preteška jednačina sa dve nepoznate.

(Darko Zlojutro)

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter