Izvor: Tanjug
05.02.2023 u 20:33
0

NAMERA JE BILA DA SE OBRUKA PREDSEDNIK VUČIĆ: Anđelković smatra da se incidenti na sednici o KiM nisu desili spontano

Anđelković smatra da 95 odsto poslanika nije ni pročitalo izveštaj koji je bio na dnevnom redu.

Incidenti na posebnoj sednici Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji nisu se dogodili spontano, smatra nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković i dodaje da je jedna od namera bila da se obruka predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da se od toga napravi politička priča.

Anđelković smatra da je predsednik republičkog parlamenta Vladimir Orlić pokazao previše tolerancije na sednici, kao i da 95 odsto poslanika nije ni pročitalo izveštaj koji je bio na dnevnom redu.

– Bilo je logično da povuče poteze koji su u skladu sa Poslovnikom, a u skladu sa Poslovnikom je bilo da svi koji su izašli sa mesta i približili se predsedniku Republike i parlamenta budu isključeni sa sednice – rekao je Anđelković.

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO SRBIMA SA KIM: Srbija je vaša domovina! Garantujemo vam samo jedno – bićemo zajedno!

On smatra da se incidenti nisu dogodili spontano i da je jedna od ideja bila da se obruka predsednik, da on napusti sednicu i da se od toga napravi politička priča koja će da traje. Anđelković je naveo da opozicija nije ni želela raspravu o KiM.

Podsetio je da je Vučić uputio poziv predstavnicima parlamentarnih grupa i dodao da je pogrešno to što oni nisu prihvatili taj poziv, pogotovo što je u pitanju tema KiM.

Anđelković je mišljenja da bi vlast i opozicija oko KiM, čak i kada se ne slažu oko svih detalja, morali da imaju barem približno sličan državni stav.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Za većinu političkih partija koje su u parlamentu bilo je dovoljno elemenata da se može doći do neke zajeničke tačke, u najmanju ruku da se to toga dođe prihvatanjem izveštaja, a možda kritikovanjem nekih tačaka – rekao je Anđelković.

Istakao je da je formiranje Zajednice srpskih opština važno upravo zbog onoga što sleduje u realizaciji po njenom formiranju.

Naveo je da je važno razgovarati i da se od toga ne sme odustati, ali i dodao da je pre svega važno otvaranje puta za dalji razgovor, pa onda nastavak razgovora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter