Izvor: Tanjug
16.11.2022 u 09:38
0

NEHAMER PRED SAMIT U BEOGRADU „Sve dok Evropska komisija ne bude delovala, moramo sami preduzimati mere“

Cilj trilateralnog samita u Beogradu je stvaranje snažne osovine u borbi protiv ilegalne migracije i preduzimanje zajedničkih mera za snažniju zaštitu granica, poručio je austrijski kancelar Karl Nehamer uoči današnjeg sastanka u Beogradu s predsednikom Srbije i premijerom Mađarske.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da će na sastanku u Beogradu, koji je nastavak trilaterale iz Budimpešte, kada su se pre mesec dana sastali kancelar Nehamer, mađarski premijer Viktor Orban i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti upućen snažan signal daljeg pooštravanja mera.

UGOSTIĆE ORBANA I KARLA NEHAMERA: Predsednik Aleksandar Vučić biće danas domaćin drugog trilateralnog Samita Mađarske!

Fokus samita biće jačanje zaštite granice i mere za vraćanje ilegalnih migranata.

Na prethodnom samitu u Budimpešti preduzeti su važni koraci, kako se podvlači u Beču – obećanje Srbije da će usaglasiti vizni režim sa EU.

Austrija je bila posebno pogođena povećanim brojem migranata iz Indije i Tunisa koji su bez viza mogli da uđu u Srbiju, a potom nastavili put ka zapadnoj Evropi, bez mogućnosti da ostvare azilantski status u Austriji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nehamer smatra da je evropski sistem azila propao.

– Sve dok Evropska komisija ne bude konačno delovala, moramo sami preduzimati mere i to činimo – naglasio je on dodajući da je zbog toga na Samitu u Beogradu apsolutni prioritet u borbi protiv ilegalne migracije zaštita granica u Mađarskoj i Srbiji.

Austrija će, kako se poručuje iz Beča, podržati Srbiju u zaštiti granice, kao i vraćanju ilegalaca iz Srbije u zemlje porekla.

Inače u Beograd Nehamer putuje u pratnji šefa austrijske diplomatije Aleksandera Šalenberga.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter