Izvor: tanjug
10.12.2022 u 10:29
0

„NIKAD TEŽI POLOŽAJ SRPSKOG NARODA NA KiM“: Dalibor Jevtić istakao da je noć bila napeta, cilj Prištine da protera Srbe!

Potpredsednik Srpske liste  Dalibor Jevtić izjavio je da je noć na KiM protekla napeto, posle poslednjih poteza Prištine, čiji je cilj, kako je istakao, da srpski narod bude proteran sa KiM.

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić otkriva: „Nismo daleko od odluke da i mi, južno od Ibra, napustimo kosovske institucije!“

Jevtić je rekao da je juče bio u Kosovskoj Mitrovici i da je jasno video da su ljudi uznemireni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ono što je najvažnije je da se sačuva mir i srpski narod će na tome istrajati bez obzira na sve pritiske, ali to ne znači da ćemo trpeti te pritiske bez demokratskog i odlučnog odgovora, istakao je Jevtić za medije.

Ukazao je da Srbi na KiM decenijama žive u teškim okolnostima, ali da nikad nije bio teži položaj srpkog naroda na KiM, usled svega što vlast u Prištini radi. 

Jevtić je istakao da Srbe na KiM ohrabruje ono što zvanični Beograd, posebno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čini i da Srbi sa KiM jedino veruju predsedniku Vučiću i Vladi Srbije.

– Predsednik Vučić je svakodnevno sa nama u komunikaciji i čini sve da se sačuva mir, rekao je Jevtić.

On je dodao da ga od onoga što se dešavalo prethodnih dana posebno uznemirilo prisustvo specijalnih jedinica kosovske policije u vrtiću u Leposaviću, kao i scene u vinariji Petrović u Velikoj Hoči. 

Govoreći o zapleni vina te porodice, Jevtić je ukazao da je, kad se oduzima nekom ono od čega on živi, to poruka da Priština ne želi da vidi te ljude na prostoru KiM.

Jevtić je naglasio da Priština pokušava da sve Srbe predstavi kao kriminalce i da je cilj dodatno zastrašivanje Srba kako bi napustili KiM.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73

„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter