Izvor: Blic.rs
02.06.2023 u 17:54
0

Osmani potvrdila: Od Prištine zatraženo održavanje novih izbora

Nakon sastanka Vučića i Osmani, Makron i Šolc su pozvali na organizovanje novih izbora na severu KiM uz učešće Srba.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imala neformalan sastanak bez pregovora, kao i da je od Prištine zatraženo održavanje novih izbora na severu KiM.

SRBI SU KRIMINALCI? Vjosa Osmani opravdala jučerašnje NASILJE i OKUPACIJU

Osmani je posle drugog samita lidera Evropske političke zajednice novinarima rekla da su sastanak inicirali predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc.

– Nisam planirala da se sretnem sa Vučićem. Nije prvi put da se nađemo sa Vučićem na ovakvom sastanku. Ali moram da kažem da ovaj sastanak, koji je održan na insistiranje predsednika Makrona i kancelara Šolca, nije bio pregovarački, već sastanak na kom smo razmenili mišljenja – rekla je Osmani.

Kako je rekla, sever Kosova i Metohije je i dalje glavna tema sa svim evropskim liderima.

– U ovom trenutku je ključno da Srbija prestane da podržava kriminalne grupe koje prave većinu problema na severu i drugo, puna primena dogovora postignutog u Ohridu, jer je Vučić više puta rekao da nema nameru da ga sprovodi. Prekršio ga je najmanje osam puta i zbog toga je ključno da postoji jasna poruku od EU – rekla je Osmani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter