Izvor: Tanjug
17.09.2022 u 17:50
0

Oštar odgovor Petra Petkovića: „Kosovo i Metohija će ostati kolevka Srbije, želeo to Kurti da prihvati ili ne!“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da kada se mrzitelji svega srpskog udruže, ponovo svedočimo otvorenim pretnjama i ratnim pokličima Aljbina Kurtija, koji je u intervjuu „Večernjem listu“ našao plodno i pogodno tlo za svoje ratnohuškačke pretenzije.

„Svoju bolesnu opsesiju ratom i sukobima Kurti očigledno ne može, niti želi da sakrije, već se njima otvoreno hvali, pa sa svakom novom porukom svedočimo novim pretnjama po mir i stabilnost na području, ne samo Kosova i Metohije, nego i čitavog Zapadnog Balkana“, ukaao je Petković, saopšteno iz Kancelarije za KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naveo da ono što u svim krizama i sukobima Kurtijev pomračen um ne vidi, jeste da su njegovi napadi na Srbe puni logičkih grešaka, kršenja sporazuma i naposletku mržnje prema Srbima.

„Dok se povremeno hvali kako je „Srbija slaba, a Kosovo nadmoćno“ (izjava od 8. septembra), sada tvrdi kako se Beograd naoružava i demonstrira svoju snagu“, istakao je Petković.

Kurti zabrinut zbog toga što se Srbija naoružava opremom koju dobija iz Rusije i Kine! Ne isključuje „ni mogućnost izbijanja rata“!

Istina je da je jedini koji ima potrebu da odmerava mišiće i preti sukobima da bi sakrio svoju infantilnost, upravo Kurti, dok Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećeno čuva mir i stabilnost, ali čuva i srpski narod na Kosovu i Metohiji od Kurtijevih nasrtaja, naveo je Petković.

„A KiM će ostati kolevka Srbije, želeo to Kurti da prihvati ili ne“, poručio je Petković.

On je dodao da se nada da su njegov ratni poklič iz „Večernjeg lista“ dobro pročitali i razumeli oni koji moraju da ga obuzdaju pre nego što se prostor Kosova i Metohije pretvori u novo žarište sukoba i nateraju ga da formira Zajednicu srpskih opština i to onako kako je dogovoreno u Briselu, pre skoro deset godina i nikako drugačije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter