Izvor: Tanjug
04.02.2023 u 18:38
0

OVE REČI SE NE ZABORAVLJAJU: Srbi iz regiona pružili podršku predsedniku Vučiću i Vladi Srbije!

Podršku pružaju za očuvanje mira, obezbeđivanje prava i statusa srpskog naroda na KiM, kao i jačanje ekonomskog prosperiteta, međunarodnog položaja i evropske perspektive Srbije.

Hrvatske, BiH i Republike Srpske, Severne Makedonije, Crne Gore, Mađarske i Rumunije, pružili su predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije podršku u naporima da sačuvaju mir, stabilnost i ekonomski napredak Srbije, kao i da dođu do rešenja za Kosovo i Metohiju.

„DRAGI PODSETNIK NA DETINJSTVO“ Predsednik Vučić objavio novu fotografiju nedelje (FOTO)

Predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković poručio je u ime Srba u toj zemlji da je njihov glas od Đevđelije do Kumanova i Ohrida, vardarske doline i Skoplja bio nedvosmisleni glas podrške predsedniku Vučiću i politici mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja. Ističe da je to bio glas za Srbiju, a ne za njenu destabilizaciju, za jedinstvo srpskog naroda, a protiv svakog razdora i srpskog nejedinstva.

„Mi iz regiona najbolje znamo šta znači jedinstvo i stabilnost Srbije, nasuprot njenoj destabilizaciji i naučili smo i znamo u čijem je interesu politička i ekonomska destabilizacija Srbije. Svakako ne našem“, naveo je Stoilković u izjavi dostavljenoj medijima.

Osim predsedniku, Stoilković je u ime Srba Severne Makedonije pružio podršku i državnim institucijama Srbije, srpskoj vojsci, SPC i njenom patrijarhu. Konferencija krovnih srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona Rumunije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore, sa sedištem u Podgorici pružila je bezrezervnu podršku rukovodstvu Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem i srpskom narodu na KiM da ostanu dosledni u odbrani interesa srpskog naroda i suvereniteta Srbije u skladu sa važećim Ustavom. Kako su naveli u saopštenju, zasedanje Skupštine Srbije pokazalo je odlučnost i veliku podršku narodnih pposlanika naporima rukovodstva i Vlade za iznalaženje najboljeg mogućeg rešenja za izuzetno složene probleme koji se postavljaju pred Srbijom i njenim rukovodstvom.

„Srpski narod u Crnoj Gori jedinstven je u želji za neraskidivom povezanošću sa svojim sunarodnicima u Srbiji i Republici Srpskoj sa kojima nas u ovom trenutku dele veštački postavljene granice između jednog naroda, koje kada su u pitanju jedinstvena kultura, srpska tradicija i očuvanje identiteta ne prihvata“, dodaju. Ukazuju na to da su zahvaljujući brizi Vlade Srbije i predsednika Vučića za Srbe u Crnoj Gori došli bolji dani. Načelnica opštine Drvar Dušica Runić uputila je poruku podrške predsedniku Vučiću za sve napore koje ulaže da sačuva mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji.

„Mi Srbi u Federaciji BiH, u Krajini, razumemo položaj naše braće na Kosovu i Metohiji. Delimo sličnu sudbinu. Proterivani i stradali, ali smo uvek ostajali i vraćali se na svoja vekovna ognjišta“, navela je Runićeva u izjavi dostavljenoj medijima. Runićeva je istakla da Srbi u Federaciji BiH nisu sami od kada je Aleksandar Vučić predsednik Srbije. I Opština Bosansko Grahovo pružila je punu podršku predsedniku Vučiću na zalaganju i pomoći Srbima u Federaciji BiH, na pomoći koju je do sada uputio Grahovu i na naporima koje čini da u trenutnom stanju međunarodnih odnosa sačuva Srbiju i svoj narod da ostanu samostalni i nezavisni u svom odlučivanju. Načelnica opštine Istočni Drvar Milka Ivanković podsetila je na to da je Dejtonski sporazum proratnu opštinu Drvar pocepao na tri dela i istakla da su Srbi u Drvaru oslonjeni na Istočni Drvar u Republici Srpskoj i na Srbiju koja sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem na čelu nesebično pomaže Srbe u Federaciji.

„Puna podrška predsedniku u nastojanjima da sačuva mir i stabilnost i ekonomski jaku Srbiju koja će nastaviti pomagati i podržavati Srbe ma gde da žive“, navela je Ivanković u pisanoj izjavi za medije. Podrška za Vučića i Srbiju stigla je i od Zajedničkog veća opština i Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske, a ističu da podršku žele da pruže baš u ovim teškim istorijskim okolnostima u kojima se nalazi Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i celi srpski narod na svojim istorijskim i novim prostorima življenja. Podršku pružaju za očuvanje mira, obezbeđivanje prava i statusa srpskog naroda na KiM, kao i jačanje ekonomskog prosperiteta, međunarodnog položaja i evropske perspektive Srbije.

Ljubomir Aleksov, predstavnik Srba u Parlamentu Mađarske, poručio je da Srbi u Mađarskoj daju podršku politici koju vodi Aleksandar Vučić jer je to, kako ističe, politika koja zastupa ne samo građane Srbije, nego i svih Srba ma gde oni živeli. „Pred nama je vreme teškog iskušenja, ali sam ubeđen i verujem da će Aleksandar Vučić velikim iskustvom i mudrim rezonovanjem postupiti u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao što je to i do sada uvek činio“, naveo je Aleksov u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. Savez Srba u Rumuniji izrazio je bezuslovnu podršku predsedniku Vučiću u, kako navode, plemenitoj misija očuvanja srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

„Više nego ikada neophodno nam je jedinstvo i stabilnost, a sve u službi Srbije države i svih Srba ma gde oni žive. Postizanjem rešenja koje će garantovati opstanak našeg naroda na KiM, očuvanje mira i stabilnosti, branite najveći nacionalni interes, branite kuću iz koje smo svi potekli – branite naše Kosovo i Metohiju“, navedeno je u pismu podrške predsedniku Vučiću koje potpisuje Ognjan Krstić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter