Izvor: BSC HAPPY
28.02.2023 u 13:01
0

PETAR PETKOVIĆ POSLAO JASNU PORUKU: „Zajednica srpskih opština nije i neće biti nevladina organizacija“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petar Petković oglasio se povodom najnovijih izjava predstavnika privremenih institucija u Prištini o Zajednici srpskih opština.

Petar Petković komentarisao je postupke predstavnika privremenih institucija u Prištini naglašavajući da su pojačali propagandnu kampanju kojom nameravaju da obesmisle koncept Zajednice srpskih opština.

– Predstavnici privremenih institucija u Prištini su pojačali propagandnu kampanju kojom nameravaju da obesmisle koncept Zajednice srpskih opština, tako što pokušavaju uporno da je svode na nivo nevladine organizacije, iako je jasno da Beograd, u svojim nastojanjima da izdejstvuje čvrste i pouzdane mehanizme za zaštitu položaja i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, neće ni za jotu odstupiti od Prvog briselskog sporazuma i ostalih akata iz Dijaloga koji jasno definišu Zajednicu srpskih opština, rekao je Petar Petković.

PETAR PETKOVIĆ OŠTRO O NOVIM- PERFIDNIM NAPADIMA: „Svečljin pokušaj da kriminalizuje Srbe neće nikoga uplašiti!“

Petar Petković je naglasio da ZSO nije nevladina organizacija i nikada neće ni biti.

– Zajednica srpskih opština nije i neće biti nevladina organizacija, jer, da je tako, Priština se ne bi godinama svim silama naprezala da izvrda svoje obaveze proistekle iz Prvog briselskog sporazuma, kazao je on.

Kako je rekao ZSO će biti formirana prema onome što je već utvrđeno u Briselu.

– ZSO neće biti ono što bi Besnik Bisljimi ili Aljbin Kurti voleli da bude, već će biti formirana prema onome što je u Briselu potpisano, rekao je on i dodao:

– Cilj Zajednice srpskih opština je da se zaštiti opstanak i omogući prosperitet srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i razume se da ona može biti uspostavljena samo na način na koji je definisana u briselskom dijalogu, dakle sa suštinskim ovlašćenjima, jer ni Beograd ni Srbi u pokrajini ne bi pristali ni na šta manje od toga.

Petković je naglasio da Srbija nikada neće odustati od svoje namere i da su opiranja u Prištini uzaludna.

– Što se u Prištini budu više opirali stvaranju uslova za formiranje Zajednice srpskih opština sa svim pripadajućim nadležnostima, to će naša odlučnost biti snažnija da se ovo važno pitanje konačno reši, rekao je Petar Petković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter