Izvor: Tanjug
11.03.2023 u 14:26
0

PODIŽEMO TRI OKRUGA: Vučića u Trgovištu dočekalo 2.000 ljudi, najavio predlog Vladi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u nastavku posete Pčinjskom okrugu, posle Vranja i Bujanovca, posetio Trgovište gde ga je dočekalo oko 2.000 građana.

Predsednik je najavio da će narednih dana na njegov predlog Vlada Srbije doneti odluku da se dodatno podstakne razvoj Pčinjskog, Topličkog i Jablaničkog okruga.

„Zato ćemo narednih dana i zvanično doneti odluku Vlade Srbije, na moj predlog, da posebno podstičemo razvoj tri okruga, Pčinjski, Jablanički i Toplički, da država daje više za javni sektor, da mi kao država plaćamo više, ali i da investitorima dajemo veće subvencije ako dolaze u ova tri okruga. Moramo da sačuvamo jug Srbije i našeg domaćina na jugu Srbije“, rekao je Vučić.

On je okupljenim građanima rekao i da je Trgovište najbliže Severnoj Makedoniji i Bugarskoj i da ono čuva Srbiju.

Vučić je rekao i da će država da pomogne oko putne infrastrukture i da će biti udesetostručena ulaganja u gradnju lokalnih puteva, kako bi sela dobila ne zakrpe, već moderan asfalt.

„Put do Bosilegrada ćemo da uradimo, otvorićemo vam malograničnu stanicu za prelaz prema Severnoj Makeodni i uradićemo školu u selu Radovnica“, najavio je Vučić.

Kazao je da će će biti rekonstruisan sportski centar, bazeni i stadion, za šta će biti izdvojeno oko 500 miliona dinara.

„Meštani su rekli da im je potrebna i jedna zgrada za pripadnike svih službi bezbednosti da ne bi svi odlazili u Vranje“, a Vučić je rekao da će dobiti jednu zgradu pored vatrogasne i policijske stanice.

Građani su mu tražili i da dobiju prevoz do svakog sela, ali Vučić je kazao da je to nemoguće, ali da će država pomoći subvencijama da se do sela gde ima mladih i dece obezbediti prevoz.

„Ne može niko da vozi 15 km zbog tri putnika, ali za neka ćemo sela da vidimo da li mozzemo da pomognemo, gde ima dece i mlađih“, dodao je Vučić.

Vučić je u Trgovištu obišao novu vatrogasnu stanicu, a po dolasku u to mesto dočekali su ga pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja, kao i veliki broj meštana među kojima su bili i najmlađi.

Predsednika je dočekalo Kulturno umetnicko društvo Pervaz iz Trgovišta pesmom „Oj Kosovo, Kosovo“, kao i sportisti fudbalskog kluba Pčinj.

Novi objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Trgovište, površine oko 300 kvadratnih metara završen je, opremljen i spreman za otvaranje.

Predsednik Vučić u razgovoru sa vatrogascima rekao je da će Srbija biti velesila za gašenje požara u regionu.

Pukovnik policije Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić raportirao je predsedniku Srbije koji mu je rekao da se radi na opremanju vatrogasne stanice, kao i da se očekuje da će u naredna dva, tri meseca stići drugi helikopter za gašenje požara.

Nikolić je dodao da taj helikopter nosi više vode nego čitave helikopterske flote pojedinjih okolnih zemalja. „Ako to stigne, onda smo mnogo jaki. Tražio sam i borio se. Rusi su rekli da to nije lako da se prebaci, a onda su prebacili. To je bolje od svih onih kanadera koje gledate, jer on ne mora da sleće, da kupi vodu i nosi 5.000 kubika vode“, rekao je Vučić.

On je dodao da šest manjih helikoptera ne može da ponese, kao ovaj. „Fantastičan helikopter, jedan imamo , sada nam stiže i drugi tako da ćemo biti velesila za gašenje požara u regionu“, kazao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter