Izvor: Tanjug
25.05.2023 u 15:12
0

PETAR PETKOVIĆ POTVRDIO: „Polaganjem zakletve formalizovana okupacija opština na severu KiM“

On je dodao da je uveren da će Srbi sa KiM ostati jedinstveniji nego ikad, jer osim svoje države Srbije i sopstvene odlučnosti nemaju druge odbrane od zuluma kojem su izloženi, zaključuje se u saopštenju.

Kurtijevi gaulajteri, prerušeni u nazovi gradonačelnike, položili su danas zakletve, čime je formalizovana okupacija četiri opštine na severu Kosova i Metohije od strane Prištine, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

„KURTI POVUKAO NOV POTEZ I POKAZAO DA ŽELI SUKOBE I RAT“ Oglasio se Petar Petković iz Kancelarije za KiM

On je ocenio da verovatno nikada u istoriji demokratije nije bilo izbora sa tako beznačajnom izlaznošću a da oni koji postavljaju merila demokratije u savremenom svetu rezultate takvih izbora priznaju.

„Jasno je da ovaj akt silovanja demokratije i ljudskih prava jeste odgovornost Aljbina Kurtija, kao velikoalbanskog ideologa i antisrpskog šoviniste, ali ide na dušu i delu međunarodne zajednice, koji je, rukovođen kratkovidim geopolitičkim interesima, rešio da suspenduje politička prava srpskog naroda na KiM“, istakao je Petković.

Prema njegovim rečima, okupacija nikada u istoriji nije bila trajno stanje, pa neće biti ni u četiri opštine na severu KiM, i ona će ubrzo biti okončana. Međutim, dodao je, srpski narod će duže od Kurtijeve okupacije pamtiti „sraman način na koji su lažni korifeji savremene demokratije za tako nešto dali zeleno svetlo“, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Petković je naveo da srpski narod nikada u prošlosti slobodu nije dobijao na poklon, već se za nju uvek izborio sopstvenim pregnućem i nacionalnim jedinstvom, i sada, kada su sve maske pale a licemerje dela međunarodne zajednice postalo potpuno ogoljeno, Srbi će biti ti koji će odlučivati o svojoj nacionalnoj sudbini, a ne Aljbin Kurti ili bilo koji inostrani faktor.

„Naš narod nadživeće i ovu situaciju bez presedana u savremenoj mirnodopskoj evropskoj istoriji, tako što će nastaviti da se svim snagama bori za mir i poštovanje međunarodnog prava“, poručio je Petković.

On je dodao da je uveren da će Srbi sa KiM ostati jedinstveniji nego ikad, jer osim svoje države Srbije i sopstvene odlučnosti nemaju druge odbrane od zuluma kojem su izloženi, zaključuje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter