Izvor: Blic.rs
01.06.2023 u 18:39
0

HOVENIJER OŠTRO: „Ponovio sam Kurtiju da je povlačenje specijalaca i gradonačelnika iz kancelarija način za deeskalaciju…“

Sastanak je održan nekoliko dana nakon što su SAD sankcionisale Kosovo neučešćem u vojnim vežbama Defender Europe 2023.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer, saopštio je da je premijeru privremenih prištinskih institucija Albinu Kurtiju ponovio zahteve SAD u vezi situacije na severu zemlje.

„SAD SU ZABRINUTE“: Hovenijer o ranjavanju Srbina na KiM!

On je nakon današnjeg sastanka izjavio da je ponovio zahteve da načelnici opština na severu svoje dužnosti obavlaju iz drugih objekata, a ne iz opštinskih objekata, kao i da se kosovska policija povuče iz opštinskih objekata. On je rekao i da SAD žele primenu briselskog i ohridskog sporazuma, prenela je Koha.

– Razgovarali smo i o važnosti da se krene dale sa primenom Osnovnog sporazuma za normalizaciju odnosa Prištine i Srbije. Izrazio sam zabrinutost zbog situacije na severu. Ohrabrujemo Vladu Kosova da pomogne u deeskalaciji i takođe se nadamo da će Vlada Srbije preduzeti korake da pomogne da se postigne bola situacija na severu – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter