Izvor: Alo.rs
22.03.2023 u 12:51
0

PONOVO RAZGOVORI U BRISELU: Glavni pregovarači Beograda i Prištine stižu na poziv Lajčaka

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je da će u okviru narednog koraka u dijalogu pozvati u Brisel glavne pregovarače obe strane, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, kako bi se razgovaralo o koracima implementacije onog što je dogovoreno.

Lajčak je predočio da pitanje implementacije u osnovi sada pada na nivo glavnih pregovarača, a na pitanje da li u budućnosti postoji potreba za susretom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljibina Kurtija, Lajčak ogovara da su potrebna oba nivoa.

LAJČAK JASNO PORUČIO: „Formiranje ZSO zasniva se na primeni sporazuma iz 2013. i 2015.“

– Lideri se slažu o strateškom putu napred, a glavni pregovarači razgovaraju o detaljima implementacije u skladu sa onim što su se dogovorili lideri. Proces se zaista odvija na oba nivoa. Dakle, vrlo je logično da o tome kako implementirati ono što je dogovoreno u Briselu, 27. februara i u Ohridu, 18. marta, sada razgovaraju dva glavna pregovarača i eksperti – rekao je Lajčak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter