Izvor: Tanjug
15.02.2023 u 12:35
0

POSEBNO VAŽNA REALIZACIJA ZSO: Hojzgen se nada brzom pronalaženju rešenja u dijalogu između Beograda i Prištine

Verujem da je sada važno pažljivo implementirati briselske sporazume koji su ranije postignuti, naveo je Hojzgen.

Predsednik Minhenske Konferencije o bezbednosti Kristof Hojzgen izjavio je danas da je posebno važna realizacija Zajednice srpskih opština na KiM. Hitnije je nego ikada da pronađemo rešenje, rekao je on.

On je izrazio nadu da će na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu, gde će biti prisutni i predstavnici i Beograda i Prištine, kao i predstavnici zemalja koje će pomoći da se ovo pitanje reši, napredovati.

– Verujem da je sada važno pažljivo implementirati briselske sporazume koji su ranije postignuti – naveo je Hojzgen u intervjuu za Dojče vele.

On je rekao da se nada brzom pronalaženju rešenja u dijalogu između Beograda i Prištine.

Uoči Konferencije, koja počinje u petak, 17. februara, on je rekao da je postizanje kompromisa između Beograda i Prištine hitno i neophodno.

Minhenska bezbednosna konferencija održaće se od 17. do 19. februara: Ruski zvaničnici ove godine nisu pozvani!

Hojzgen je precizirao da sada treba da se sprovedu Briselski sporazumi, a posebno sporazum o Zajednici srpskih opština.

Ovogodišnja Konferencija o bezbednosti u Minhenu biće prva koja će se održati pod predsedavanjem bivšeg nemačkog ambasadora u UN i bivšeg savetnika za spoljnu politiku Angele Merkel, Kristofa Hojzgena.

Hojzgen je tako dobio štafetu od još jednog poznavaoca balkanskog regiona, Volfganga Išingera.

Program konferencije još nije objavljen, ali prema spisku objavljenom na sajtu Konferencije, Srbiju predstavlja samo ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, dok takozvano Kosovo predstavljaju predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i ministarka spoljnih poslova Donika Gervala-Švarc.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter