Izvor: Tanjug
23.04.2022 u 16:01
0

POSETA SVETOJ ZEMLJI Ministar Vulin se sastao sa patrijarhom jerusalimskim Teofilom III i poručio: Kosovo i Metohija su srpski Jerusalim! (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji na Veliku subotu boravi u zvaničnoj poseti Jerusalimu, sastao se sa Nјegovim blaženstvom Teofilom III patrijarhom jerusalimskim kome se zahvalio na razumevanju i podršci koju pruža srpskom narodu, a posebno teritorijalnoj celovitosti i integritetu Republike Srbije.

„Kosovo i Metohija su srpski Jerusalim, hvala patrijarhu jerusalimskom na podršci i jasnom stavu da se Kosovo i Metohija ne mogu oteti od Srbije“, rakao je ministar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vulin je preneo najsrdačnije pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Nјegovoj svetosti patrijarhu jerusalimskom Teofilu III i istakao da država Srbija visoko ceni stav uvaženog patrijarha jerusalimskog da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.

„Jerusalimska patrijaršija je izuzetno uticajna, reč jerusalimskog patrijarha Teofila III, dostojnog čuvara Hristovog groba i svetih mesta Svete zemlјe se sluša i poštuje ne samo u Jerusalimu i Izraelu, već i na čitavom Bliskom Istoku. Zahvalni smo jerusalimskom patrijarhu za podršku koju, i u ovim teškim vremenima kada svetom odiše netrpelјivost i mržnja, s dubokom verom i lјubavlјu, čitavom srpskom narodu bezuslovno pruža. Hvala patrijarhu jerusalimskom koji je, još jednom, izneo jasan stav da Kosovo i Metohija ne mogu biti oteti od Srbije i da su Kosovo i Metohija srpski Jerusalim“, rekao je srpski ministar policije nakon sastanka u jerusalimskoj patrijaršiji.

SNAŽNA PORUKA EPISKOPA RAŠKO-PRIZRENSKOG Crkva je uteha našem narodu na KiM!

On je tokom posete Svetoj zemlјi na Veliku subotu prisustvovao u crkvi Svetog groba u Jerusalimu i ceremoniji silaska Blagodatnog ognja, simbolu uskrsnuća Isusa Hrista.

„Više nego ikada, ceo pravoslavni svet treba da bude jedinstven. I sa ovog najsvetijeg mesta hoću da poručim da mi Srbi, gde god da živimo, treba da se okupimo i budemo jedinstveni“, istakao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je iz Svete zemlјe svim pravoslavnim hrišćanima čestitao predstojeći Vaskrs i naglasio da Hristovo vaskrsenje iznova treba da nas podseti na neprolazne vrednosti zajedništva, jedinstva, uzajamnog uvažavanja i poštovanja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter