Izvor: Kurir.rs
01.04.2023 u 12:46
0

PODMUKLA IGRA NE JENJAVA: „Kurti bi zapaljivim izjavama da zaoštri odnose i okrivi Beograd za prekid pregovora!“

U iščekivanju bilo kakvog pomaka posle ohridskih dogovora, kosovski premijer Aljbin Kurti poslednjim izjavama prilično se udaljio od puta ka normalizaciji odnosa s Beogradom.

Posle hapšenja Srba i pretnji da će poslati KBS na sever KiM, kosovski premijer poručio da predsedniku Aleksandru Vučiću neće dati da uđe na teritoriju Kosova, što stručnjaci ocenjuju kao perfidan plan.

PETAR PETKOVIĆ STAVLJA AKCENAT NA KRUCIJALNU STVAR: Slučaj Miljana Jovanovića dokaz da se Srbi hapse bez dokaza!

U iščekivanju bilo kakvog pomaka posle ohridskih dogovora, kosovski premijer Aljbin Kurti poslednjim izjavama prilično se udaljio od puta ka normalizaciji odnosa s Beogradom. Umesto formiranja Zajednice srpskih opština, on je uposlio prištinsku vladu da pojačano radi na novim priznanjima, ali i zapretio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ga neće pustiti na teritoriju Kosova i Metohije.

Uzalud junačenje

– Nisam dobio nikakav zahtev za takvu posetu i naravno, s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, on ne bi bio poželjan na Kosovu. Ako je to osoba koja kaže da je masakr u Račku izmišljotina i nikada nije promenila stav, mislim da ne treba da dolazi na Kosovo. Naravno da neću dati dozvolu – poručio je Kurti za Klan Kosova.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da nervoza Aljbina Kurtija eskalira zbog dogovora u Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda, ali sa obavezom formiranja ZSO. On poručuje da se zbog toga Kurti sada uzalud junači da može zabraniti predsedniku Srbije da poseti KiM, iako se on tu ništa ne pita.

– Ko je Kurti da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji ovo pitanje jasno regulišu? Jasno je da Kurti ne želi dijalog i da na sve načine pokušava da izbegne formiranje ZSO, ali te svoje trikove može da proda možda na pijaci i nigde više – rekao je Petković.

Pritisak

Uz poslednja hapšenja Srba, Priština i na drugim frontovima radi na zastrašivanju srpske zajednice na KiM, o čemu svedoči i usvajanje nove strategije odbrane u kojoj Kurtijeva vlada namerava da stvori jedinstveni lanac komandovanja Kosovskih bezbednosnih snaga na celoj teritoriji Kosova, uključujući sever. Međutim, NATO je naglasio da je za dolazak KBS na sever i dalje neophodna saglasnost komandanta Kfora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter