Izvor: Sputnjik
02.02.2023 u 08:57
0

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE U VAŠINGTONU: Predočiću težak položaj u kojem se nalaze Srbi na KiM

Jevtić je najavio da će se u petak sastati sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da će sastanci koje će imati u Vašingtonu, gde boravi povodom Molitvenog doručka, biti dobra prilika da se razgovara o mogućem rešenju za probleme vezane za Srbe na Kosovu i Metohiju.

– Susreti u Vašingtonu su dobra prilika da se u ovom značajnom trenutku razgovora o mogućim rešenjima za probleme vezane za život i položaj Srba na KiM – rekao je Jevtić.

Razgovori sa kongresmenima, senatorima i onima u Stejt departmentu, kako je kazao, biće prilika da im iz prve ruke da informacije o položaju Srba.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić u Vašingtonu: Prilika da se predoči težak položaj u kojem se u ovom trenutku nalaze Srbi na KiM!

Jevtić je najavio da će se u petak sastati sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Kako je dodao, biće to prilika da sa Eskobarom i ljudima koji se bave pitanjima u našem regionu još jednom predoči težak položaj u kojem se u ovom trenutku nalaze Srbi na KiM usled pogrešne politike zbog lošeg odnosa Prištine, neimplementacije ne samo postignutih dogovora, već i postojećih zakona i svega onoga što pripada nevećinskim nacionalnim zajednicama na KiM.

Dodao je kao važno i to što će imati sastanak sa ljudima iz komercijalnog sektora koji se bavi ekonomskim pitanjima i da će sa njima govoriti o mogućnosti razvoja Opštine Štrpce na čijem je čelu.

– Važna tema će biti i razvoj Brezovice koju već duže pokušavamo da otvorimo, da lokalna zajednica rukovodi tim resursom – rekao je Jevtić i dodao da će to biti prilika da im predoči sve u vezi sa situacijom i rešenjima kako bi se ski-centar razvijao i otvarala nova radna mesta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter