Izvor: Tanjug
15.12.2022 u 09:26
0

PREDSEDNICA PS NATO O SITUACIJI NA KIM: Pozvala na hitno uklanjanje barikada i na uzdržavanje od nasilja

Predsednica Parlamentarne skupštine NATO Žoel Gario-Mejlam izrazila je zabrinutost zbog situacije na severu KiM i pozvala na hitno uklanjanje barikada, saopštila je PS NATO.

Mejlam je naglasila da put napretka mora da bude definisan kroz kontinuirane i konstruktivne pregovore između Beograda i Prištine, prenosi Koha ditore.

SITUACIJA SE NE SMIRUJE: Postavljena treća barikada u opštini Zubin Potok!

– Sve strane moraju da ostanu posvećene dijalogu uz posredovanje EU – poručila je Mejlam.

Ona je pozvala na uzdržavanje od nasilja i provokativnih akcija i deeskalaciju situacije.

Mejlam je ocenila da su neprihvatljive pretnje, zastrašivanje i nasilje, kako tvrdi, „naoružanih pojedinaca“, uključujući napad na izviđačku patrolu Euleksa na KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istovremeno je pozdravila nedavnu odluku prištinskih vlasti da odlože lokalne izbore u četiri opštine na severu KiM, ocenivši da je to konstruktivan korak „s obzirom na trenutni kontekst“.

Mejlam je napomenula da je NATO jasno stavio do znanja da je Kfor i dalje izuzetno oprezan i potpuno sposoban da izvrši svoj mandat UN na KiM.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter