Izvor: Kurir.rs
05.04.2023 u 20:35
0

KRUCIJALNIM IDEJAMA DO ISTOG CILJA: Brnabićeva se sastala sa šefom diplomatije UAE, govorili su o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje!

Premijerka Brnabić je istakla biotehnologije kao sledeću granu na koju Srbija stavlja poseban akcenat, i istakla da bi volela da vidi dalje zajedničke projekte u ovoj oblasti.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Abdulahom Bin Zajedom Al Nahjanom sa kojim je razgovarala o jačanju političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje.

ANA BRNABIĆ PORUČILA: „Srbija će nastaviti da pruža humanitarnu pomoć Ukrajini“

Predsednica Vlade je istakla veliko zadovoljstvo prijateljskim vezama, strateškim partnerstvom i visokim stepenom saradnje dve zemlje i prenela čvrsto opredeljene Srbije da na bazi iskrenog partnerstva nastavi dalji razvoj, unapređenje i produbljivanje sveukupne saradnje sa UAE.

Tokom razgovora, sagovornici su identifikovali niz konkretnih oblasti u kojima saradnja dve strane može da proizvede značajne rezultate – razmena iskustava i povezivanje start-ap ekosistema, zajednička ulaganja u oblast digitalne poljoprivrede, inovacije, kreativne industrije, kao i kulturno-obrazovna razmena, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka Brnabić je istakla biotehnologije kao sledeću granu na koju Srbija stavlja poseban akcenat, i istakla da bi volela da vidi dalje zajedničke projekte u ovoj oblasti.

Tokom razgovora posebno je istaknut značaj rada na Sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE, koji će dodatno ojačati ekonomske veze i olakšati trgovinsku razmenu između dve zemlje.

Sporazum će doprineti daljem rastu investicija i otvaranju novih radnih mesta. Sagovornici su se saglasili da dve zemlje imaju izuzetne prijateljske odnose, a premijerka Brnabić je posebno zahvalila na pomoći koja je upućena Srbiji tokom pandemije korona virusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter