Izvor: Kurir.rs
24.03.2023 u 17:55
0

MAKRON POZDRAVIO DOGOVOR IZ OHRIDA: Ključno da Beograd i Priština odmah primene sporazum u celini!

Makron je naglasio da je "ključno da dve strane pokažu odgovornost" i primene dogovoreno.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio „dogovor Beograda i Prištine“ u Ohridu kao „značajan napredak“ i najavio da će Francuska i Nemačka nastaviti da aktivno učestvuju  u procesu dijaloga.

MAKRON URADIO NEŠTO NEVEROVATNO ISPOD STOLA: Nije uspeo u nameri da ovo sakrije! (VIDEO)

Makron je naglasio da je „ključno da dve strane pokažu odgovornost“ i primene dogovoreno.

– Pozdravljam dogovor koji je 18. marta postignut uz posredstvo visokog predstavnika (Žosepa) Borelja. Sada je ključno da dve strane pokažu odgovornost tako što će odmah primeniti sporazum u celini i u dobroj veri – rekao je Makron na kraju dvodnevnog samita lidera EU u Briselu.

Francuski predsednik je ocenio da su Pariz i Berlin vrlo blisko sarađivali u vezi sa sporazumom i najavio da će „nastaviti da budu aktivni u tom pogledu“.

Lideri EU su na kraju prvog dana samita u Briselu usvojili zaključke u kojima pozdravljaju dogovor Beograda i Prištine iz Ohrida o Aneksu o implementaciji sporazuma o normalizaciji odnosa „kao integralnom delu njihovog puta ka EU“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter