Izvor: Tanjug
12.05.2023 u 13:10
0

PREDSEDNIK NARODNE SKUPŠTINE DR VLADIMIR ORLIĆ OBJAVIO: Sednica parlamenta u četvrtak ili petak – rasprava vezana za dve tragedije

Poslaničke grupe danas su se na sednici kolegijuma Narodne skupštine dogovorile da se održi sednica na kojoj će se raspravljati o pitanjima vezano za tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i dva sela u okolini Mladenovca i Smedereva, a prema rečima predsednika parlamenta Vladimira Orlića sednica bi trebalo da bude zakazana za četvrtak ili petak.

Orlić je rekao da je dogovoreno da, nakon što u narednu sredu poslaničke grupe potvrde prijem izveštaja i drugih materijala, sednica Skupštine bude zakazana odmah za četvrtak ili petak.

PREDSEDNIK SRBIJE SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Mitinig je ujediniteljski skup, a ne skup podela“

Predsednik parlamenta je podsetio da su opozicioni poslanici pre dva dana predali zahtev da se takva sednica održi u vanrednom zasedanju, dok je danas većina predložila da se na to ne čeka, već da sednica bude održana u okviru tekućeg redovnog zasedanja u narednih nekoliko dana, jer bi vanredno zasedanje, koje je tražila opozicija, moglo da počne tek za 20 dana, što je prihvaćeno od svih prisutnih.

-Na dnevnom redu sednice će se, u skladu sa dogovorom koji je danas potvrđen od strane svih, naći oba predloga koja su poslanici opozicije dostavili pre dva dana, kao i predlozi koje su, nakon dužih internih konsultacija, izneli na kolegijumu danas-naveo je Orlić.

Prema rečima predsednika parlamenta, Skupština će od Vlade tražiti izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, od REM-a izveštaj o programima televizija, a dogovoreno je da bude formirana i radna grupa od strane poslanika, koja će se baviti pitanjima okolnosti i odgovornosti za tragične događaje, kao i merama koje treba preduzeti.

-Takođe, dogovoreno je da učešće u radnoj grupi uzmu sve poslaničke grupe u Narodnoj skupštini, koje će delegirati svoje predstavnike -rekao je predsednik parlamenta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter