Izvor: Tanjug
03.02.2023 u 21:38
0

PREDSEDNIK VUČIĆ IZJAVIO: „Lično sam sprečio da Kosovo uđe u UNESCO“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije da je lično obezbedio dva glasa koja su sprečila da tzv. Kosovo bude primljeno u UNESCO.

– To sam rešio u ličnom razgovoru sa Abe Šinzom i sa Mađarima i uspeo da imamo dva glasa više. A ne neko drugi, nego ja lično, kazao je Vučić.

Kazao je i da ne može da se složi s poslanicima koji su rekli da „Albanci jedva čekaju povratak Srbije i njenih institucija na Kosovu“.

– Naprotiv, rekao bih da je njihova ostrašćenost na najvišem nivou. Nikada nije bila tako velika i plašim se kuda to može da dovede. Zato je važno da pregovaramo, a ne da se busamo u prsa, poručio je Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ JASNO STAVIO DO ZNANJA KAKO STOJE STVARI: „Ne sanjaje opasne snove“

Dodao je da Albanci ne žele na Kosovu ne samo nas, već ni one Srbe koji su oduvek živeli tamo i da im je jedini cilj da proteraju sve Srbe sa KiM.

– Toliko su podigli tu mržnju prema srpskom narodu da u nebesa dižu one koji su pucali u dečaka od 11 godina samo zato što je nosio badnjak. Kad kažu da će takvi odgovarati, znajte da su dobili njihove najbolje advokate, imaju punu podršku njihove kvazi države i kompletnog naroda, naveo je predsednik Srbije.

Dodao je da ponovo nismo čuli izvinjenje premijerki Brnabić zbog laži koje su protiv nje iznošene, pošto je, kako kaže, dozvoljeno da se protiv nje sve kaže, a njima ne sme da se odgovori. Vučić se osvrnuo i na optužbe da je zloupotrebio institucije jer je pozvao da pita za dete u Pećincima koje je bilo ispisano iz vrtića.

Samo da vas podsetim, rekao je Vučić, o tom detetu se govorilo na prošloj sednici u septembru i tada su mu, dodao je, rekli da vidi šta rade njegovi lokalni šerifi i da vidi da li to može da promeni.

– Ja sam otišao i proverio. Rekao sam da nikada ne sme da se ponovi ono što se događalo posle 5. oktobra kada su šišali žensku decu političkih protivnika. Rekao sam da je to sramota i da to više ne sme da se ponovi, poručio je Vučić i dodao da je „kriv zato što je poslušao svoje političke protivnike i zato što je hteo da pomogne nekom detetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter