Izvor: Tanjug
15.03.2023 u 15:12
0

PREDSEDNIK VUČIĆ IZRAZIO POSEBNU ZAHVALNOST KINESKIM PRIJATELJIMA: „Živelo naše čelično prijateljstvo“ (FOTO)

Zahvalni smo našim kineskim prijateljima što su istrajno posvećeni poštovanju Rezolucije 1244, napisao je danas predsednik Srbije Aleksanadar Vučić na svom Instragram profilu i zahvalio predsedniku Siju i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku.

On je, takođe, izrazio uverenje da ljubav koju naši narodi gaje prema slobodi i miru dodatno jača naše tradicionalno prijateljstvo.

– Predsednik Si često pominje jednu kinesku poslovicu: Hajde da oružje rata zamenimo darovima od žada i svile, naveo je srpski predsednik.

Kako je istakao mir mora da ostane nasleđe čovečanstva, iz koga ćemo crpeti snagu za globalnu stratešku stabilnost, čiji će krajnji rezultat biti zajednička i održiva bezbednost svih zemalja.

– Baš kao i NR Kina, Srbija se zalaže za striktno pridržavanje osnovnih principa međunarodnog prava. NR Kina je, kao stalna članica SB UN, uvek bila posvećena očuvanju mira i pružala diplomatsku podršku teritorijalnom integritetu Srbije, i našim pokušajima da odbranimo međunarodni pravni poredak, napisao je Vučić.

On je istakao da je kinesko angažovanje u sektorima infrastrukture, energetike i rudarstva u Srbiji značajno je podstaklo srpsku ekonomiju, otvaranje radnih mesta i mogućnosti građane, a pomoglo je i u promovisanju saradnje i razmene između dva naroda.

– Hvala predsedniku Siju i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku. Živelo naše čelično prijateljstvo! Živela Kina! Živela Srbija!, poručio je Vučić na instagram profilu povodom onlajn sastanka u okviru Dijaloga Komunističke partije Kine sa političkim partijama sveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter