Izvor: Kurir.rs
06.02.2023 u 18:18
0

PREDSEDNIK VUČIĆ ODGOVORIO ESKOBARU: „Samo sanjaj međusobno priznavanje“

"Samo sanjaj", ovo je kratak i jasan odgovor koje je za medije dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući izjavu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara koji je kazao "da SAD u potpunosti podržavaju dijalog Kosova i Srbije, koji se vodi pod okriljem EU, i smatraju da međusobno priznanje treba da bude krajnji cilj tog procesa.

– Smatramo da sve zemlje regiona treba da se međusobno priznaju, da smanje barijere u trgovini, pomognu u rešavanju otvorenih pitanja koja su tu od devedesetih godina i da napreduju u procesu evropskih integracija, rekao je Eskobar. 

Američki emisar plasirao je svoj stav pred sastank specijalnog izaslanika za dijalog Beograd i Prištine Miroslava Lajčaka i Vučića, koji će razgovarati u srspkoj prestonici.

PREDSEDNIK VUČIĆ NA SEDNICI VRHA SNS: „Ostali smo sami, spreman sam da idemo na izbore!“

Slovački diplomata prethodno je posetio Prištinu, gde se sastao sa premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem kojem je poručio da svi dosadašnji sporazumi moraju da budu sprovedeni.

Nakon toga Kurti je na svom tviter nalogu napisao da „Kosovo prihvata plan EU za normalizaciju odnosa“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter