Izvor: HAPPY BSC
14.02.2023 u 10:05
0

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAHVALAN EU: U samo jednom danu dobili smo jedan odsto našeg budžeta, 165 miliona evra! To je za nas veliki poklon! (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremonijalnom potpisivanju Finansijskog sporazuma za paket energetske podrške Evropske unije Srbiji.

Ceremonija potpisivanja održava se u Nacionalnom dispečerskom centru Elektromreže Srbije.

PREDSEDNIK VUČIĆ DONEO VAŽNU ODLUKU: Povećava se broj specijalnih jedinica u Srbiji!

– Mi Srbi nekada ne umemo da iskažemo zahvalnost, ali ću pokušati da objasnim građanima od kolikog je značaja ovo što je EU danas uradila za našu zemlju. U samo jednom danu od EU smo dobili jedan odsto našeg budžeta, 165 miliona evra! To je za nas veliki poklon, velike pare. Neretko potcenjujemo ono što EU čini za nas, a ovo nije jedino što je učinila – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i da će zahvaljujući ovoj donaciji koju je EU dala od svojih para, od svojih građana i poreskih obveznika, mnogi građani Srbije moći da plaćaju struju po mnogo nižim povlašćenim cenama, a tako ćemo sačuvati i brojna mala preduzeća.

Predsednik je kazao i da svake godine iz EU dobijamo 2 milijarde direktnoih investicija, a da je naša razmena povećana čak 4 puta, a naš izvoz u EU za čak 14,5 milijarde evra. Dodao je i da je ovo važno da se zna jer od ovog isplaćujemo naše nastavnike, profesore, medicinske radnike, gradimo puteve i pruge…

– Srbija mnogo zavisi od Evropske unije, građani moraju da znaju odakle dolaze investicije, posao za mlade, kako se hranimo… Hvala Ursuli fon der Lajen koja je došla u Niš a ne u Beograd jer Srbija nije samo Beograd – rekao je Vučić koji se zahvalio Žiofreu na ličnom angažmanu.

Šef Misije EU u Srbiji Emanuel Žiofre istakao je da je danas potpisana donacija u iznosu od 165 miliona evra budžetu Srbije za najranjivije porodice u Srbiji, kao i za mala i srednja preduzeća.

– Priliv novca kreće u narednih nekoliko dana. Korist će imati 119.000 porodica koje će odgajati decu u toplom tokom 2023. godine. To znači i da će pekare moći da rade svoj posao i obezbeđivati ono najvažnije, a to je hleb. Sporazum se potpisuje uoči Dana državnosti – rekao je Žiofre.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter