Izvor: Tanjug
01.06.2023 u 16:50
0

PREDSEDNIK VUČIĆ SA BORELJOM: Razgovor o kompleksnoj situaciji na KiM i posledicama neodgovornog ponašanja institucija u Prištini

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Đozepom Boreljom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

Počeo sastanak predsednika Vučića sa Šolcom, Makronom i Boreljom

– Otvoren razgovor sa Đozepom Boreljom Fontelesom o kompleksnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o posledicama neodgovornog ponašanja institucija u Prištini.

Ponovio sam da smo od početka odgovorno, savesno i ozbiljno pristupali rešavanju svih otvorenih pitanja tokom dijaloga sa Prištinom i naglasio da smo strpljivo i smireno odgovarali na sve jednostrane poteze i provokacije. Za Srbiju je bezbednost srpske zajednice na Kosovu i Metohiji oduvek predstavljala priritet uz očuvanje mira i stabilnosti. Istakao sam da je formiranje Zajednice srpskih opština osnovna obaveza iz Briselskog sporazuma, a posebno sam naglasio da je od prioritetne važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem i vrate se dijalogu – navodi se u objavi predsednika Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter