Izvor: Alo.rs
21.04.2023 u 11:43
0

PREMIJERKA BRNABIĆ OGLASILA SE IZ DABLINA: „Nedelju vidim kao sumrak demokratije“

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić oglasila tokom svoje posete Dablinu.

Podsetimo, Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je ranije danas da je sa premijerom Republike Irske u Dablinu Leom Varadkarom razgovorala o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje i da su dogovorili uspostavljanje mehanizma saradnje na razvoju inovativne ekonomije i razmene znanja.

Obraćanje iz Dablina premijerke Brnabić

– Nedelju vidim kao sumrak demokratije – saopštila je Brnabić komentarišući najavljenje tazv. izbore na Kosmetu

– Rekla bih konačni sumrak demokratije i privida prava na teritorijji Kosova i Metohije od kada je vode privremene institucije u Prištini uz svesrdnu pomoć i podržku međunarodne zajdenice.

– Kraj šarade koji smo videli prethodnih godina

ANA BRNABIĆ ISTIČE: „Srbija je otvorena ka kapitalu i sa Istoka i sa Zapada, to je u interesu naših građana“

– Da organizujete izbore koje na kojima glasa manje od dva posto stanovništva da to organizujete nekoliko dana nakon što obeležavama deset godina od Briselskog sporazuma, a koji Priština nije ispoštovala , ni jednu jedinu reč, a koji je  garanatovala EU.

– Zemlje kvinte ćute, a onda imate ovakve tkz. izbore – istakla je premijerka.

Premijerka kaže da Srbi treba da ostanu mini podignute glave,a i da je naš narod na Kosmetu dostojanstveno izdržao sva maltretiranja i da nije nase na provakcije, čekali su da reguje EU i tzv. vladavinu prava, a evo šta su dočekalil, rekla je premijerka Srbije.

Na pitanje novinarke šta se okečuje posle nedelje. Premijerka je reakla da sačekamo tu nedelju jer će nam ta nedelja „kazati mnogo više nego što očekujemo“.

Premijerka je odgovarala i na pitanje novinara o neusaglašenosti zapada povodom tzv. izbora na Kosovu i Metohiji.

– Viola fon Kramon jeste Albanski lobista. Njene izjave su sramotne. Njene izjave o vladavini „prava“ Aljbina Kurtija je sramna, kao – napomenula je premijerka Srbije i pritom pomenula sve stravične napade na Srbe na koje Međunarodna zajednica žmuri.

O Zajednici Srpskih opština

– Sigurna sam da nećemo dobiti ZSO, čula sam u decembru da će u januraru biti. Sad smo već u pola 2023. godine i „sam što nije“ i kada se kaže da SZO treba da formira u saglasnosti sa Prištinskim uslovima, onda to nije ZSO. napomenula je premijerka.

– Oni nisu napravili 10 godina, neće ni sad – rekla je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter