Izvor: Tanjug
20.09.2023 u 22:35
0

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: „Cilj Dana Srpske jačanje neraskidivih veza našeg naroda“

Premijerka Ana Brnabić večeras je, na svečanom otvaranju 11. manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", izjavila da je cilj te manifestacije da dodatno ojača neraskidive veze srpskog naroda sa obe strane Drine, dodajući da je zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, od 2014. godine u projekte u RS uloženo više od 107 miliona evra.

„Dani Srpske u Srbiji koje obeležavamo svake godine imaju za cilj da nas dodatno približe, da dodatno pojačaju neraskidive veze našeg naroda sa obe strane Drine, a mi smo u te veze uložili mnogo“, rekla je Brnabić na otvaranju manifestacije koju organizuje Predstavništvo RS u Srbiji.

Istakla je da joj je posebna čast što predstavlja predsednika Vučića koji je, prema njenim rečima, više od svih uložio u srpski narod gde god on živeo kako bi osetio da je Srbija tu kao oslonac, da brine i da će pomoći.

„Od 2014. godine kada je Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade Srbije, a zatim i 2017. godine kada je postao predsednik Srbije pa sve do danas, mi smo u projekte u Republici Srpskoj uložili više od 107 miliona evra“, rekla je premijerka i podsetila na neke od projekata u koje je Srbija uložila.

„Prošlog meseca smo u Banjaluci održali sastanak dve vlade i Savet za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske kada smo potpisali Memorandum o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini i u Beogradu, a ovaj važan zadatak, izgradnja memorijalnih centara nam je u samom vrhu prioriteta buduće saradnje“, istakla je Brnabić.

ANA BRNABIĆ ZA HAPPY TV: Opozicija ne zna ni šta hoće ni kad hoće izbore, razlikuje se ono što pišu i govore za sve nas je to potpuna MISTERIJA

Dodala je da je saranja Srbije i RS nešto prirodno i logično, kao i da je zasnovana na međunarodnom pravu i podsetila da Dejtonski sporazum pruža pravni osnov za negovanje specijalnih paralelnih veza sa Republikom Srpskom uz negovanje i razvijanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom.

„Naša želja je da gradimo infrastrukturno bolje povezan region premrežen auto putevima, brzim saobraćajnicama, modernim prugama i sa uspostavljanjem savremenih graničnih prelaza koji će omogućavati lakši i brži transport robe“, rekla je premijerka.

Dodala je da je vizija Srbije, vizija Otvorenog Balkana u kojem nema granica za ljude, robu, kapital, usluge, Balkana u okviru koga se mladi povezuju, privrede sarađuju i postaju sve konkuretnije, Balkana od kog investitori neće zazirati, već će ovde sve više dolaziti.

„Mi smo mnogo radili da bismo promenili život u Srbiji, podigli plate, penzije, zaposlili ljude, privukli investitore, ohrabrili domaće investitore, izgradili naučno-tehnološke parkove, povezali škole na internet, podigli zdravstvo na dostojanstvenije grane, a da bi nastavili potreban nam je miran, stabilan i povezan region“, istakla je Brnabić.

Premijerka je na kraju obraćanja pozvala sve građane da u periodu do 26. septembra i svečanog zatvaranja „Dana Srpske u Srbiji“ posete neki od 15 programa koje je Predstavništvo Srpske pripremilo za njih.

Na svečanosti su se pored Brnabić, obratili i šef Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović, srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović kao i predsednik RS Milorad Dodik, a događaju su prisustvovali i brojni drugi zvaničnici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter