Izvor: Tanjug
17.02.2023 u 11:41
0

PREMIJERKA O PROTESTU NA SRETENJE: Rusija suviše ozbiljna država da bi imala bilo kakve veze sa takvim ljudima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne veruje da se Ruska federacija nalazi iza protesta održanih 15. februara ispred Predsedništva.

– Ne verujem da se na bilo koji način Ruska federacija nalazi iza ovog protesta ili da na bilo koji način, posredno ili neposredno, direktno ili indirektno, podržava takve ljude – rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Istakla je da je Rusija suviše ozbiljna država da bi imala bilo kakve veze sa takvim ljudima.

SRBIJA SLAVI DAN DRŽAVNOSTI Premijerka Srbije Ana Brnabić podseća: „Pre 188 godina donet jedan od najliberalnijih ustava u tadašnjoj Evropi, Sretenjski ustav!“

– Ti ljudi su samoproklamovane patriote koji se pozivaju na drugu državu, a napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i institucije su organizovali na dan kada je državni praznik, na Sretenje – Dan državnosti. To govori dovoljno o tome kakve su patriote, ko im je na prvom mestu i koja država im je na prvom mestu, a svakako nije Srbija – rekla je Brnabić.

Ona je navela da će danas imati sastanak sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksadrom Bocan Harčenkom, koji je još ranije zakazan i dodala da će jedna od tema sastanka svakako biti protest zato što se oni koju su učestvovali pozivaju na svoje bliske veze sa Ruskom federacijom.

Brnabić je zahvalila pripadnicima Ministrarstva unutrašnjih poslova jer su, kako je rekla, na vreme reagovali i još jednom sprečili pokušaj atentata na predsednika Vučića, kao i bezbednosnim službama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter