Izvor: Novosti
21.06.2022 u 12:17
0

PREMIJERKA OTVORILA IMPLANTOLOŠKI CENTAR: Visoko školstvo je sama srž jedne uspešne zemlje i društva

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju Implantološkog centra Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

SUTRA U PODNE ĆE OBJAVITI ODLUKU! Vučić razgovarao sa Ramom i Kovačevskim (FOTO)

Ceremonija otvaranja Implantološkog centra je počela 11 časova, a nakon toga premijerka se obratila javnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Premijerka je rekla da bez ulaganja u obrazovanje ne možemo da se nadamo da budemo pobednička nacija, a pokazali smo da to možemo biti i pored svih poteškoća. 

– Visoko školstvo je nešto što je sama srž jedne uspešne zemlje i jednog uspešnog društva. Nažalost, dugi niz decenija nismo dovoljno ulagali u visoko školstvo. Drago mi je što se to danas menja, i na jedan potpuno očigledan način – kazala je Ana Brnabić. 

Brnabićka je istakla da će otvaranje savremenih visokoškolskih ustanova obezbediti da imamo nove kadrove, što će poboljšati kvalitet života u Srbiji. 

– Kada smo bili pre dva meseca na FON-u, tada sam rekla da je to prva nova zgrada na Univerzitetu u Beogradu posle tri decenije. I samo dva meseca kasnije, otvaramo novi centar jednog jakog fakulteta u Beogradu, nove laboratorije gde će nastavni naučni kadar i studenti stvarati novu vrednost – rekla je premijerka.

Ona je istakla da će se sva ulaganja višestruko vratiti u budućnosti, i da se stvaranjem boljih uslova za studente prave i uslovi za dalji razvoj naše zemlje. 

– Mi imamo planove i za novu zgradu Biološkog fakulteta, i za zgradu Geografskog fakulteta, Fakulteta bezbednosti, kao i za novo zdanje Muzičkog fakulteta. To mi je posebno drago, pošto će pokazati da se mnogo ulaže u kulturu – dodala je premijerka. 

Ana Brnabić je rekla i da joj je čast da bude deo tih reformi i stvaranju novog lica Srbije. 

– Ja želim svima vama da čestitam što ste postigli neverovatan uspeh, a mislim da mali broj ljudi zna da ste vi u vašoj oblasti treći na Šangajskoj listi. Vi ste treći na svetu po znanju, izvrsnosti. To su neke stvari koje mi ne cenimo dovoljno, i ne učimo dovoljno od vas, da vidimo kako to što ste vi postigli može da se replicira i u nekim drugim ustanovama – kazala je ona. 

Premijerka je ponovila da je obrazovanje najvažnija investicija u jedno društvo i u jednu zemlju.

 Želim danas da vam čestitam 74. rođendan, i da vam prenesem pozdrave i čestitke predsednika Vučića, koji mi je lično skrenuo pažnju da kao predsednica Vlade treba da dođem ovde i zahvalim vam se na svemu – istakla je Brnabićka. 

Ona je rekla da je u ovim vremenima krize novac izuzetno važan, ali da su mnogo važniji vizija, san i ambicija, koju je uprava Stomatološkog fakulteta imala. 

– Da toga nije bilo vi ne biste imali sjajne rezultate, vi nebiste imali novu zgradu, ovde bi bila jedna prazna površina. Vi niste želeli da se zadovoljite time što ste treći na svetu, i hvala vam puno na tome, vi ste inspiracija za sve nas – zaključila je premijerka Ana Brnabić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter