Izvor: BSC happy portal
26.05.2023 u 16:26
0

VANDALIZAM KOJI RAZARA: Pripadnici tzv. kosovske policije razbijaju sigurnosne kamere u naseljenom na severu KiM (FOTO)

Pripadnici tzv. kosovske policije opkolili su danas zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu. U KBC primljeno je više pacijenata sa povredama od šok-bombi i suzavca. Među njima je i Aleksandar Arsenijević, predsednik građanske inicijative „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice.

– Na poziv građana sam došao ispred opštine Zvečan jer mi je delovalo da je rizično. Građani koji su se okupili pružali su pasivan otpor, a tzv. kososvska policija je krenula u napad, podigli smo ruke u vazduh kako se ne bi desila ova vrsta nasilja, ali u trećem navratu su krenuli suzavcima po nama. Među okupljenima su bile i žene i trudnica. Pokušao sam da se orijentišem, ali su me u tom trenutku uhapsili i vodili ka džipovima tzv. kosovske policije. Stavili su me između auta, a u međuvremenu su bacili drugi suzavac u porti Crkve Svetog Đorđa koja je u blizini opštine. Tukli su me kako su stigli, čuo sam samo da je jedan policajac rekao „ne kamere, ne kamere“. Tukli su me u više navrata i čuo sam jednog da je rekao „nemojte njega“. Iz tog haosa koji je vladao od suzavca i šok-bombi nekako sam se izvukao i neko od građana, ne znam ko, me je odveo do hitne gde su upotrebili pet litara fiziološkog rastvora samo da bi mi isprali oči. Imam vidljive povrede po glavi. Ispred zgrade opštine bilo je najmanje pet blindiranih vozila tzv. kosovske policije, a jedno je zapaljeno. Njih je 20 pripadnika sa prstom na obaraču, a okupljeno je 50-ak ljudi ispred crkve – rekao je Arsenijević.

Putem društevnih mreža iz minuta u minut pojavljuju se stravični snimci, a poslednji je posebno uznemirio građane, na njenu se vidi kako pripadnici tzv. kosovske policije razbijaju sigurnosne kamere u naseljenom na severu KiM.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter