Izvor: Tanjug
20.03.2023 u 21:03
0

„PROVOCIRAJU NAS STEPINCEM!“: Dačić protestvovao zbog konferencije o Alojziju Stepincu!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da je Srbija protestovala kod Evropskog parlamenta povodom Konferencije o Alojziju Stepincu, u organizaciji evroposlanice Željane Zovko.

Dačić je u izjavi novinarima rekao da to nije prvi put da se Srbija suočava sa tim pitanjem.

– Uvek kada se nešto tako desi odgovor se odnosi na načine i procedura funkcionisanja EP. Da to nije zajednički stav EP, da poslanici imaju na to pravo… Tačno je da to ne okuplja veliki broj zainteresovanih, uglavnom se svede na nekoliko ljudi i to uglavnom iz hrvatskog nacionalnog korpus –  rekao je on.

DAČIĆ POSLAO PORUKU IZ BRISELA: „Srbija šalje 1,5 miliona evra pomoći Turskoj i Siriji!“

Dačić smatra da je to jedan provokativan i duboko kontraproduktivan potez.

– Mislimo da je to pokušaj istorijske relativizacije i rehabilitacije pokreta koji je bio na strani fašizma, pokreta koji je simbolizovao genocid nad Srbija, Jevrejima i Romima. Pokreta koji je značio pokrštavanje Srba u katoličku veru –  rekao je Dačić.

Kaže da put pomirenja ne može da vodi preko rehabilitacije Alojzija Stepinca.

– Institucije EU su nastale na pobedi nad fašizmom. Gde će veća ironija? Mislim da oni koji su dali živote u borbi protiv fašizma, ne znam kako bi gledali da sada gledaju da se sada vrši rehabilitacija Stepinca –  rekao je Dačić.

Konferencija o Stepincu planirana je za 21. mart u sedištu Evropskog parlamenta, a organizator je poslanica HDZ u Evropskom parlamentu Željana Zovko.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter