Izvor: HappyBSC
06.09.2020 u 11:57
0

Reagovanje komšija na sporazum potpisan u Vašingtonu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti potpilsali su u Vašingtonu, u prisustvu predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, svaki za sebe dokument pod naslovom „Ekonomska normalizacija“  koji ima dve verzije s razlikom u poslednjoj tački, dok je ostali tekst identičan.

Posle potpisivanja ovog sporazuma pristižu reakcije sa svih strana. 

KLAN KOSOVA: Haradinaj poziva EU da pokaže istu posvećenost kao i SAD On je rekao da je Kosovo napravilo veliki korak napred sporazumom u Vašingtonu i priznanjem Izrela. Haradinaj očekuje da i Evropska unija pokaže istu posvećenost i ozbiljnost, olakšavajući proces priznavanja Kosova od strane svojih država koje još uvek nisu priznale Kosovo, kao i ispunjavajući obećanje o liberalizaciji viznog režima za građane Kosova. 

BOTA SPOT: Profesor iz Pariza: Idioti! Škrabajte i mrmljajte šta god želite, ovo je analiza sporazuma Hoti-Vučić. Nezir Kraki, profesor i predavač na Univerzitetu u Parizu, putem objave na Fejsbuku dao je komentar na sporazum i nazvao delegaciju Kosova idiotima, uz napomenu da je Vašingtonu Srbija odnela prvu pobedu za 20 godina. 

ALJAZEERA BALKANS: Novi Balkan: Milo odlazi, neka se spremi Dodik! Pero je, ponekad, zaista moćnije od mača. Naročito pero koji ti je poklonio Donald Tramp. Iako pero od njega nije ddobio samo onaj ko ga nije tražio. Nosilac Trampovog pera, Aleksandar Vučić, sporazumom potpisanim u Vašingtonu nije dobio samo ključeve Bele kuće, neko i ključeve Balkana. Tim sporazumom Vučić je zaokružio svoju trijumfalnu sedmicu, koja je počela u nedelju, porazom Mila Đukanovića u Crnoj Gori. 

KLIX.BA: Da li je Vučić pročitao sporazum pre potpisivanja? Hit snimak iz Bele kuće kruži internetom.

VEČERNJI LIST: Vučić se zbunio kad je Tramp rekao da Srbija seli svoje veleposlanstvo u Jerusalim. 

KLIX. BA: U Rusiji ismejali Vučićevo ponašanje u Beloj kući, branio ga Marko Đurić: Sram vas bilo! 

deutsche welle: prvo da se dogovore eu i sad, pa onda beograd i priština? 

eu je sporazum koji je potpisan u vašingtonu primila na znanje, ali ga nije prepoznala kao „istorijski“. Da li će konflikt Srbije i kosova morati ipak da sačeka „džentlmeski sporazum“ eu i sad da bi bio rešen? 

JUTARNJI LIST: Šta su Vučić, Hoti i Tramp potpisali i kako je profitirala zemlja koje za stolom nije ni bilo. Srbija je potpisala jedan dokument, Kosovo drugi, Tramp treći papir s propratnom izjavom, a sve se predstavlja kao veliki uspeh. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter