Izvor: tanjug
07.07.2022 u 13:10
0

RUKOVODSTVO OPŠTINE ŠTRPCE O UPADU PRIPADNIKA ROSU: Cilj akcije je zastrašivanje!

Rukovodstvo Opštine Štrpce, na čelu sa Daliborom Jevtićem, ocenilo je danas da akcija kosovske policije, izvedena po nalogu uroševačkog Suda i Tužilaštva, predstavlja još jedan vid pritiska na žitelje opštine Štrpce u cilju zastrašivanja.

PRVI SNIMAK UPADA PRIPADNIKA ROSU U ŠTRPCE! BLOKIRALI SVE! Penju se po banderama i skidaju nadzorne kamere koje godinama ne rade! (VIDEO/FOTO)

– Posebno zabrinjava činjenica da je akcija sprovedena na seosku slavu, na veliki praznik Svetog Jovana kada veliki broj građana odlazi u crkvu – ocenilo je opštinsko rukovodstvo na hitno sazvanom sastanku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rukovodstvo podseća da su slične akcije sprovedene i u vreme Svetog Nikole 2021. godine, Badnjeg dana 2022. godine i 16. marta uoči sećanja na Pogrom.

Sprovođenje ovakvih akcija i veliko prisustvo Policije Kosova ne samo da unosi nemir već i veliko nepoverenje u same institucije koje sprovode akcije, smatra rukovodstvo opštine i ističe da dodatno zabrinjava što se u sudskom nalogu govori o špijunaži, ilegalnim kamerama i strukturama.

Naglašavaju da je jasno da ni slovo od toga nije istina i da je kamere ugradila Opština koja radi i funkcioniše po kosovskim zakonima.

– Nalogom, na određeni način se tvrdi da je Opština Štrpce koja funkcioniše po zakonima Kosova ilegalna – navodi lokalno rukovodstvo na čelu sa Jevtićem.

Dodaju i da nakon poslednje sednice SO Štrpce, gde je izglasana inicijativa o omogućavanju rada Privremenog organa Štrpca, današnji upad u tu instituciju sa nalogom da se trajno zatvori vide kao potvrdu da je čitava akcija sa političkom pozadinom uperena protiv interesa građana opštine Štrpce i same Opštine kao institucije.

Pozvali su još jednom Prištinu da se prestane sa svakim vidom pritiska na građane Štrpca, a međunarodne institucije da reaguju i zaštite upravo pravo na miran život građana Štrpca.

U cilju pune transparetnosti rukovodsto opoštine želi da obavesti javnost da je na teritoriji opštine Štrpce, u selima Drajkovce, Štrpce i Jažince, u skladu sa zakonskim procedurama ugrađen video nadzor i to u tri navrata 2013, 2016. i 2017.

– U jednom saobraćajnom incidentu, početkom 2014. godine, došlo je do oštećenja i pokidani su kablovi video nadzora na stubovima u Štrpcu. Od tog trenutka kamere nisu bile u funkciji. O samom incidentu obaveštena je i Policija Kosova – navelo je rukovodstvo opštine.

Naglasili su da je policija nekoliko puta ove godine tražila informacije vezano za kamere, pregledala server i uverila se da video nadzor ne radi. 

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter