Izvor: BSC Happy
27.05.2023 u 17:30
0

MOSKVA ZAGRMELA: EU i SAD krivi za sukobe na KiM

Rusija je u subotu okrivila takozvano Kosovo, Sjedinjene Države i Evropsku uniju za eskalaciju tenzija na Balkanu i rekla da sa zabrinutošću posmatra nasilne sukobe između kosovske policije i demonstranata koji se protive okupacionim gradonačelnicima.

Sjedinjene Države i saveznici su u petak prekorili Prištinu, rekavši da je upotreba sile za postavljanje gradonačelnika u severnim opštinama podrila napore za poboljšanje problematičnih odnosa sa Beogradom.

NATO je u subotu pozvao Prištinu da smanji tenzije.

KONTRAUDAR: Vučević o mogućnosti prekida dijaloga sa PRIŠTINOM

Sukobi su naveli predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u juče stavi vojsku u punu borbenu pripravnost i naredi jedinicama da se približe administrativnom prelazu.

 – Odlučno osuđujemo provokativne korake Prištine, koji su situaciju doveli blizu vruće faze i direktno ugrožavaju bezbednost čitavog regiona Balkana – rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u saopštenju i dodala: „Odgovornost za ovo u potpunosti snose Sjedinjene Države i Evropska unija“.

Ona je takođe rekla da su prekori „zapadnih posrednika“ stigli prekasno. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter