Izvor: Tanjug
05.02.2023 u 14:48
0

„SAD i EU pale balkanski fitilj pritiskom na Prištinu da formira ZSO“ Mišljenje američkog analitičara Bugajskog

Američki analitičar Januš Bugajski tvrdi da SAD i EU pale balkanski fitilj vršeći pritisak na Prištinu da formira Zajednicu srpskih opština.

On je u tekstu za „Geopost“ rekao da pristalice ZSO tvrde da ona neće kršiti kosovski ustav, ali da bi to u praksi moglo da ima ozbiljne negativne posledice.

Porodica Slađana Trajkovića najavila za sutra protest u Prištini: Skup ispred zgrade Specijalnog tužilaštva

Bugajski je naveo da je svaki sporazum zasnovan uglavnom na etničkoj pripadnosti u kojem, kako tvrdi, susedna država ne priznaje nezavisnost takozvanog Kosova, recept za sukob, preneo je „Reporteri“.

On je naglasio da postojeće opštine sa srpskom većinom već nude manjinskoj lokalnoj zastupljenosti pravo na imenovanje policajaca, obrazovanje na srpskom jeziku i mnoge druge pogodnosti.

OSUMNJIČENI ZA PUCNJAVU U GRAČANICI PUŠTEN NA SLOBODU: Dok nevine Srbe zatvaraju kosovska policija štiti prestupnike

Bugajski tvrdi da istovremeno, Beograd podriva integritet takozvanog Kosova preko svojih, kako je naveo, „paralelnih“ institucija na severu i direktno se meša u politiku KiM kontrolišući Srpsku listu, stranku koja, kako tvrdi, ima nesrazmerna ovlašćenja u parlamentu i garantovane ministre u vladi.

Prema njegovom mišljenju, subverzija je, takođe, evidentna u prekograničnim kriminalnim mrežama, medijskim dezinformacijama i omogućavanju ruske infiltracije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter