Izvor: Tanjug
24.03.2023 u 14:14
0

„ISTORIJSKI ODNOS DVE ZEMLJE“: Ana Brnabić i Jožef Zoltan!

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa novim ambasadorom Mađarske Jožefom Zoltanom Mađarom i poželela mu srdačnu dobrodošlicu u Srbiju i uspešan mandat.

Ana Brnabić i Jožef Zoltan saglasili su se da su odnosi dveju zemalja najbolji u istoriji i da će na toj osnovi graditi buduću saradnju, saopštila je vladina pres služba.

Premijerka je posebno istakla ekonomsku saradnju dve zemlje koja se izuzetno dinamično razvija i koja je u 2022. ostvarila rekordnu vrednost razmene.

MAĐARSKA SE NE PREDAJE: Švedska i Finska u čekaonici!

Brnabić je istakla da će veliki podstrek za naredni period biti završetak brze pruge Beograd-Budimpešta.

Govoreći o izazovima ilegalnih migracija, predsednica Vlade je ocenila da trilateralna saradnja Srbije, Mađarske i Austrije odlično funcioniše i da je neophodna međusobna podrška kako bi se prevazišli ovi i slični izazovi.

Ambasador Mađar je naglasio da su politički i ekonomski odnosi dveju zemalja nikada bolji i da će biti dodatno unapređeni i iz drugih oblasti od zajedničkog interesa.

On je naglasio da se raduje budućoj saradnji i ponovio da Mađarska podržava Srbiju na putu ka članstvu u Evropsku uniju, dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter