Izvor: Happy BSC
12.12.2022 u 18:03
0

SASTANAK MINISTARKE BEGOVIĆ I ŽIOFREA: Sadašnji trenutak odličan za razvoj nauke i inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović rekla je nakon sastanka sa šefom Delegacije Evropske unije Emanuelom Žiofreom da je sadašnji trenutak odličan za razvoj nauke i inovacija u Srbiji. 

Žiofre je naglasio da želi da kreira drugačiju sliku Srbije u Evropi, da se ona ne vezuje za krize, već da postane vidljiva tačka kada su u pitanju napori Vlade Srbije da se nauka razvije i krene u korak sa svetom. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Želimo da radimo na tom polju sa Srbijom kao što je slučaj i sa ostalim delatnostima- rekao je Žiofre i dodao da su inovacije ključna tema za EU, kao i ekonomski izazovi koji je prate.  

Šef Delegacije EU je rekao da je zadovoljan što je na čelu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija osoba koja sarađuje sa ministrom za visoko obrazovanje kada je u pitanju napredak nauke u Srbiji jer će, prema njegovim rečima, zajedno raditi u interesu ovih oblasti.

Begović i Žiofre su se saglasili da je u tom procesu neophodna dobra komunikacija, ne samo sa ostalim institucijama i ministarstvima, već i sa građanima Srbije. 

Sagovornici su istakli značaj mnogih projekata, među kojima je SAIGE projekat čiji je cilj da poboljša relevantnost i izvrsnost naučnih istraživanja, da unapredi inovativno preduzetništvo, pristup izvorima finansiranja za rast kompanija čime će da doprinese rastu i konkurentnosti srpske ekonomije. 

Begović je podvukla da se zalaže i za bolji položaj istraživača i naučnika u Srbiji s obzirom da i sama dolazi iz ove oblasti i zaključila da nauka ne poznaje granice, kao i da saradnja mora da postoji i podsetila da posle 11 godina ponovo postoji institucija koja kombinuje nauku, tehnološki razvoj i inovacije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter