Izvor: Tanjug
02.10.2022 u 15:08
0

Sastanak premijerke Brnabić sa Ašišom Davanom i grupom indijskih privrednika: Srbija je zainteresovana za produbljivanje saradnje sa Indijom!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa članom upravnog odbora Bil Gejts fondacije i osnivačem Ašoka univerziteta Ašišom Davanom, kao i sa grupom indijskih privrednika iz oblasti poljoprivrede, turizma, filmske industrije, informacionih tehnologija i veštačke inteligencije iz Indije.

Brnabić je istakla da je Srbija ponosna na odlične odnose koje ima sa Indijom, a tokom nedavnog boravka u Japanu imala je prilike da nakratko razgovara sa premijerom Narendrom Modijem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Srbija je zainteresovana za dodatno produbljivanje saradnje sa Indijom, a najbolji način za to jeste jačanje ekonomske i privredne saradnje dve zemle, saopštila je pres služba vlade.

Davan rekao je da Srbija ima izuzetan turistički potencijal i da pored turizma, Indija vidi potencijal i na srpskom tržištu informacionih tehnologija, poljoprivrednih proizvoda kao i inovacionom preduzetništvu.

Naveo je da je Srbija postala atraktivna destinacija i u filmskoj industriji, a indijske filmske produkcije treba da posmatraju našu zemlju kao jednu od destinacija za snimanja svojih sadržaja.

Govoreći o naprednim tehnologijama, Brnabić je istakla da danas u Srbiji postoje četiri naučno tehnološka parka – Beograd, Novi Sad, Niš i Čačak, Institut za veštačku inteligenciju sa centrom u Novom Sadu i da je nedavno otvoren Centar za sekvenciranje genoma i bioinformatiku.

Takođe, goste iz Indije upoznala je sa projektom BIO4 kampusa, jedinstvenog nacionalnog centra, koji će u jednoj celini integrisati nekoliko visokoškolskih i naučno-istraživačkih ustanova sa komplementarnim sadržajima.

PREMIJERKA BRNABIĆ U SPOMEN-PARKU JAJINCI: Izazovi sa kojima se Srbija suočava su strahoviti!

Premijerka je takođe rekla da Srbija već godinama unazad beleži konstantan napredak u oblasti IT usluga, i da je za prvih sedam meseci ove godine izvoz IKT usluga iznosio 1,4 milijardi evra, što je malo manje nego u celoj 2020. godini.

Istakla je da je naš cilj da ove godine nadmašimo vrednost izvoza od 2,5 milijardi evra, što bi dodatno učvrstilo lidersku poziciju Srbije u regionu.

Indijska delegacija zahvalila se predsednici vlade na prilici za sastanak na ovakvom nivou, i izrazili nadu da će današnji razgovor rezultirati novim zajedničkim projektima.

Poručili su da za njih današnji dan ima poseban značaj i simboliku, s obzirom na to da je na ovaj datum rođen Mahatma Gandi, jedan od osnivača savremene indijske države, navedeno je u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter