Izvor: Kurir.rs
07.02.2023 u 12:19
0

SIJARTO IZNEO JASAN STAV U BEOGRADU: „Mađarska je sprema da Srbiji obezbedi gas i pred sledeću grejnu sezonu!“

Sijarto je istakao da sankcije EU zemljama nanose ozbiljnu štetu, te da su energetske sankcije u suprotnosti sa bezbezbednošću snabdevanja energentima.

U slučaju potreba energetske bezbednosti Mađarska je spremna i pred sledeću grejnu sezonu da Srbiji obezbedi i do 500 miliona kubika gasa iz skladišta, rekao je danas u Beogradu ministar spoljnih poslova Mađarske – Peter Sijarto.

EPILOG SASTANKA SIJARTA I MINISTARKE ĐEDOVIĆ: „Srbija i Mađarska posvećene daljem razvoju saradnje u više sfera energetike!“

Tanjug/Sava Radovanović

Sijarto je, posle razgovora sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović, rekao da je iz Srbije u Mađarsku Balkanskim tokom u 2022. godini stiglo 4,8 milijardi kubika gasa.

On je istakao da se radi o zajedničkom, partnerski postignutom rezultatu, te ocenio da je Srbija poverljiva, fer i korektna zemlja za snabdevanje Mađarske gasom.

Tanjug/Sava Radovanović

Rekao je da je Mađarska dobila izuzeće od sankcija za naftu i gas, pa može da ih uveze i da ima obezbeđeno snabdevanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter