Izvor: Happy BSC
28.04.2022 u 12:44
0

ŠOK NA SRPSKOM DVORU! Princ Petar III Karađorđević odrekao se KRUNE u ime svog brata! Ali objavio i čega se ne odriče (VIDEO)

Princ Srbije i Jugoslavije Petar Karađorđević saopštio je danas da je „abdicirao“ i svoja potencijalna prava preneo na brata kraljevića Filipa.

„U interesu dinastije je da princ naslednik sa svojom porodicom živi u Srbiji, među našim narodom. A moj brat kraljević Filip je svoj život i život svoje porodice vezao za našu Otadžbinu, u kojoj se nakon devet decenija rodio i prvi muški član dinastije Karađorđević, naslednik mog brata, kraljević Stefan“, naveo je Petar Karađorđević u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da svoj život nastavlja u Sevilji, kao i da se ne odriče prava koja proističu iz prava na nasleđe imena, člana kraljevskog doma, titule Karađorđevića i drugih prava i obaveza koja zakon i tradicija daju i nalažu članu porodice.

Evo ko su mu braća

Princ prestolonaslednik Aleksandar venčao se 1972. godine u Viljamanrike de la Kondesa (Villamanrique de la Condesa) (Španija) princezom Marijom da Glorijom od Orleana i Braganse (rođakom u prvom kolenu bivšeg španskog kralja Huana Karlosa I), iz brazilskog Carskog doma.

U tom braku rođena su tri sina:

Najstariji – princ Petar – rođen 1980. godine u Čikagu, u državi Ilinois, SAD, i blizanci – prinčevi Filip i Aleksandar – 1982. godine u Ferfaksu, u državi Virdžinija. Ovaj brak je okončan 1983. godine.

Drugi brak je sklopio 1985. godine u Londonu s Katarinom Batis iz Atine. Kum na venčanju bio im je grčki kralj Konstantin II.

Odričem se svih prava i prerogativa koji mi pripadaju po osnovu prvorodstva u lozi starešine kraljevskog doma Srbije i Jugoslavije. Činom abdikacije odričem se za sebe i sve svoje potomke koji su rođeni ili će tek biti rođeni u bračnoj vezi ili izvan bračne veze“, dodao je Petar Karađorđević.

On je dodao da je o svojoj „nepokolebljivoj odluci“ zvanično obavestio i oca, princa Aleksandra i patrijarha SPC Porfirija.

Petar A. Karađorđević je najstariji sin princa Aleksandra i princeze Marije Bregance, kao i unuk Petra Drugog Karađorđevića, poslednjeg kralja Jugoslavije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter