Izvor: TANJUG
06.05.2022 u 20:12
0

SRBIJA NEĆE OTIMATI RUSKU IMOVINU Aleksandar Vučić naglasio i da ostaje pri stavu da se ne uvode sankcije Rusiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da sa njim, u vezi pridruživanju sankcijama protiv Rusije, niko ne razgovara jezikom pretnji, ali u svakom razgovoru govore šta očekuju od Srbije.

„Moje je da to podnesem dok budem mogao. Ako ne budem mogao, obavestiću građane. Srbija svakako ima značajne probleme sa kojima se suočava zbog neuvođenja sankcija. Nema nikakve dileme. I pri tome mi ništa ne tražimo od Rusa, to je cena naše politika“, poručio je on upitan za posledice neuvođenja sankcija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rekao je da svakog dana vidi posledice, da svakog dana proverava brojke i s tim u vezi preneo da je jutros u državnoj kasi bilo 155 milijardi, a večeras 136,5 milijardi.

„Dobro stojimo sa tim. Gledam šta ove godine moramo da vraćamo na osnovu starih kredita, gledam šta sa zanavljanjem. Neuvođenje sankcija ima mnogo negativne posledice na mnoge stvari“, dodao je on.

PREDSEDNIK OTVORENO O SITUACIJI NA KIM Evo šta je Vučić rekao o dijalogu Beograda i Prištine! (VIDEO)

On je istakao i da Srbija neće otimati rusku imovinu

„Srbija nije nacionalizovala Rusiji ništa. Mi ne otimamo imovinu“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li Srbija i Rusija mogu da se dogovore o sudbini NIS-a i ako to ne mogu da li postoji šansa da ruski, većinski deo bude nacionalizovan.

Vučić je rekao da „mrzi otimanje imovina“ kakvo se dešavalo u našoj zemlji 1945. i 1946.1947. a zbog čega i danas ispaštamo jer to mora da se vrati kroz restituciju.

„Ne zbog toga što moramo danas da vraćamo već zato što je to nemoralno, nefer i zato što se te stvari ne rade“, rekao je Vučić.

On je zapitao zar treba da odem u neku rusku školu i da kaže da je ona naša kao što su to uradili u pola zemalja Evrope?

„Ne pada nam na pamet, za sad nemamo nikakvih problema, a ako se nešto dogodi razgovaraćemo sa ruskim partnerima kako i na koji način da prevaziđemo situaciju. Srbija mora da ima naftu, benzin, za sad sve teče u redu“, rekao je Vučić.

OD VEČERAS JEFTINIJE GORIVO Predsednik Vučić o investicijama u energetiku, sa predstavnicima Gasproma ugovorio nižu cenu goriva! (VIDEO)

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter