Izvor: Kosovo Online
27.01.2023 u 14:23
0

SRPSKA LISTA NAGLASILA: Kurtijev diktatorski režim mora da prestane, u interesu je da proteraju Srbe sa KiM

Predstavnici Srpske liste o današnjem sastanku obavestiće i uložiti protest svim međunarodnim predstavnicima i zahtevati da se prestane sa institucionalnim nasiljem od strane Prištine prema srpskom narodu.

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić povodom odluke Vlade Kosova o eksproprijaciji zemljišta u toj opštini.

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, „najnovijom jednostranom odlukom vlade iz Prištine otima se više od 83 hektara zemlje u Кatastarskim opštinama Lešak i Dren, od čega je 57,5 hektara u društvenoj i 25,8 hektara u privatnoj svojini“.

Кurtijev režim nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog predhodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda – navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon održanog sastanka na kome su o toj odluci pre svega upoznati vlasnici i naslednici predmetnih parcela, dogovoreno je da se angažuje pravni tim koji će podneti žalbu na tu protivpravnu odluku kojom se pravnim nasiljem otima srpska zemlja, kao i da će o svemu da obaveste Кancelariju EU u Prištini, UNMIК, OEBS, Кfor i predstavnike Кvinte.

SRPSKA LISTA O NAPADU NA SRBE: „Rafalna paljba Kurtijevih specijalaca nastavak antisrpske histerije režima u Prištini“

– Imajući to u vidu naglašavamo da u opštini Leposavić žive Srbi – domaćini, koje niko nije prethodno niti obavestio niti konsultovao te pitao da li su saglasni sa ovom eksproprijacijom, kao ni vlasnike ovih parcela, jer znaju da bi dobili negativni odgovor, tako da nema govora da je ova odluka doneta u javnom interesu, već u interesu onih koji bi da Srbe proteraju sa Кosova i Metohije – navode iz Srpske liste.

Oni su upitali kakav je to javni interes kojim se od srpskog naroda i crkve otima čak i parcela na kojoj se nalazi i mesno seosko groblje u selu Dren.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodaje se da će predstavnici Srpske liste, kao legitimni predstavnici srpskog naroda, o današnjem sastanku i zahtevu vlasnika parcela i meštana, obavestiti i uložiti protest svim međunarodnim predstavnicima i zahtevati da se prestane sa institucionalnim nasiljem od strane Prištine prema srpskom narodu, a sporna odluka ukine.

– Diktatorski režim Aljbina Кurtija mora prestati sa jednostranim potezima kojima svesno radi protiv interesa srpskog naroda koji vekovima žive na svojoj zemlji – zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter