Izvor: Tanjug
23.01.2023 u 14:54
0

SRPSKA LISTA O NAPADU NA SRBE: „Rafalna paljba Kurtijevih specijalaca nastavak antisrpske histerije režima u Prištini“

Danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju, dodaje se u saopštenju.

Rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke reke, u kojoj je teško ranjen Miljan Delević je kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od nove godine na i predstavlja nastavak antisrpske histerije režima u Prištini, ističe se u saopštenju Srpske liste.

Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku decu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju, dodaje se u saopštenju.

Srpska lista osudila napad na srpskog dečaka u Suvom Dolu

– Nedeljama upozoravamo na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim delovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente. Insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost nema odgovora te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini – stoji u saopštenju te stranke.

Kako se navodi, Srpska lista mesecima na svim sastancima insistira da se specijalne jedinice povuku sa severa Kosova i Metohije jer su tu nelegalno, i jer su izazvali seriju incidenata, ali svi ćute.

– Očigledno time šalju prećutnu podršku onima koji bi da izazovu haos na ovim prostorima ne uzimajući u obzir naša upozorenja. Današnji brutalni napad na život Srba izazvao je bes i ogorčenje kod naših građana, koji sve češće smatraju da moraju da se sami zaštite od kriminalnih radnji Kurtijevih specijalaca i njegovog diktatorskog antisrpskog režima, a u skladu sa stavom nekadašnjeg američkog predsednika Džefersona “Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost“ – dodaje se u saopštenju.

Srpska lista zahteva momentalno povlačenje svih Kurtijevih specijalaca sa severa Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju Miljana Delevića i njegovog saputnika. Još jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima, zaključuje se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter