Izvor: Tanjug
21.12.2022 u 07:46
0

SRPSKA LISTA OSUDILA IZJAVU SVEČLJE: „Svojim najdirektnijim pretnjama crta metu na čelu Gorana Rakića“

 Srpska lista najoštrije je večeras osudila, kako je navela u saopštenju, “crtanje mete na čelu predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću od strane ministra policije Dželala Svečlje“, koja dolazi svega nekoliko časova nakon pretnji Aljbina Kurtija upućene Srbima na barikadama.

RAKIĆ IZ RUDARA PORUČIO: „Želimo mir, ne želimo ništa tuđe, hoćemo samo da sačuvamo svoje porodice“ (VIDEO)

Bez ikakvog dokaza za svoje optužbe, Kurtijev ministar koji rukovodi naoružanim specijalcima, koji su do sada nebrojeno puta pokazali mržnju prema svemu što je srpsko, uputio je najdirektnije pretnje legalnom i legitimnom političkom predstavniku najveće partije Srba na Kosovu i Metohiji’, navodi se u sapštenju Srpske liste.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dželale Svečlja, ti i tvoj Kurti ste odgovorni za situaciju u kojoj se nalazimo jer ste mesecima unazad sprovodili represiju nad nedužnim, golorukim srpskim narodom. Jer ste nam zabranjivali vakcinaciju, izbore, referendum, upadali oklopnim vozilima i dugim cevima u vrtiće, slali ROSU jedinice na goloruk narod, hapsili ljude bez dokaza, napravili liste za hapšenje i odstrel Srba, gradili baze za svoje naoružane formacije otimajući srpsku zemlju, i kao kaubojac dolazio na sever Kosova i Metohije slikajući se, praveći marketing, i dajući loš primer svojim potčinjenim, te mesecima unazad sprovodili institucionalno nasilje, dodaju iz Srpske liste.

U saopštenju se podseća da se na barikadama nalazi srpski narod, lekari, profesori, ugledni građani, žene, majke, sestre a ne kriminalci.

Ali vi to ne razumete jer polazite od sebe, a kriminalac u poštenje ne veruje. Nije Rakić već Svečlja bio deo pokreta na čijim protestima su kamenovane zgrade institucija, paljena službena vozila, gađana zgrada Vlade u Prištini’, dodaju iz Srpske liste.

Iz Srpske liste još ističu da ne očekuju reakciju međunarodnih predstavnika niti procesuiranje Svečlje zbog lažnih optužbi koje je izrekao, ali da poručuju Svečlji, Kurtiju i njihovim mentorima da nema te pretnje koja će uplašiti bilo kod člana Srpske liste niti ih sprečiti u nameri da se mirno i demokratski bore za prava i opstanak srpskog naroda. 

Nakon direktne pretnje Aljbina Kurtija i Dželala Svečlje poručujemo im da ćemo ih smatrati apsolutno odgovornim u slučaju da se predsedniku Rakiću ili bilo kom građaninu ugrozi bezbednost, fizički i psihički integritet’, naglašavaju iz Srpske liste.

Svečlja je ranije večeras optužio predsednika Srpske liste Gorana Rakića da 11 dana „održava barikade“ i blokira mogućnost delovanja kosovke policije i kretanje građana na KiM.

Goran Rakić u saradnji sa kriminalnim i oružanim bandama održava barikade koje već 11 dana blokiraju naše građane i pripadnike Kosovske policije. Jedino znaju da trube o ‘ubijanju’, dok je jedini jezik koji mi znamo stabilnost, red i zakon, svima i bez razlike, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter